ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Μεγάλο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες του Πατριάρχη

Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Νίκος Δένδιας
Twitter

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, υποστήριξε πως η χώρα συνεχίζει να στηρίζει και να δείχνει ενδιαφέρον σε όλες τις δράσεις που κάνει για ευαίσθητα και ιδιαίτερα θέματα.

«Είναι μία πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση που σήμερα συναντώ την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα ήθελα να του μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τον σεβασμό του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη έχει διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του, όπως και εγώ τα δικά μου, για το δυσάρεστο γεγονός της αποδημίας του συνεργάτη του Πατριάρχη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

«Θα ήθελα επίσης να του ευχηθώ και να τον συγχαρώ για τη συμπλήρωση φέτος τριάντα ετών παρουσίας του στον Οικουμενικό Θρόνο και - αν δεν απατώμαι - εξήντα ετών ιεροσύνης. Ο Θεός να στηρίζει και να επευλογεί την προσπάθειά του στην ηγεσία της Ορθοδοξίας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης πως «Επίσης, έχουν για εμάς στο Υπουργείο Εξωτερικών εξαιρετικό ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες του Πατριάρχη σε θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως, παραδείγματος χάριν, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, για τα οποία ο Οικουμενικός Θρόνος έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη παγκόσμια δραστηριότητα. Θα έχω, λοιπόν, την ευκαιρία να τα συζητήσω μαζί του, όπως βέβαια και ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Ομογένεια εδώ στην Κωνσταντινούπολη και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος».

Τέλος, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι: «Είναι για εμένα, όπως λέω πάντα, μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή να συναντώ για άλλη μια φορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σας ευχαριστώ θερμά, Παναγιώτατε, που μου δώσατε αυτή την ευκαιρία».

Συλλυπητήρια για Ακμπουλούτ

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Γιλντιρίμ Ακμπουλούτ.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον θάνατο του πρώην εκπροσώπου της Βουλής και πρωθυπουργού της Τουρκίας Γιλντιρίμι Ακμπουλούτ, προς την οικογένειά του, τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας», αναφέρει το μήνυμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Το πλάνο για τους εργαζόμενους - Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν - Πώς θα το πάρουν