Βενιζέλος: Αν σωθεί η χώρα θα σωθούν και τα ακίνητα

Newsbomb

Για «αγώνα εθνικής υπερηφάνειας και απελευθέρωσης», έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα να είναι στον σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων κρατών της ευρωζώνης.

Το πρόγραμμα στήριξης έχει δύο μεγάλα κεφάλαια. Το ένα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και το άλλο οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Στο θέμα των αλλαγών, «έχουμε κάθε συμφέρον να τα κάνουμε όλα για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη και ανταγωνιστική». Στο σκέλος της προσαρμογής, «δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρέπει να μαζέψουμε το χρέος».

Την απάντηση θα δώσουν οι πολίτες

«Ο πολίτης θα μας πει πώς θέλει να κυβερνηθεί η χώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ενδεχόμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μετά τις εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στον Ant1 υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και ότι όλοι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης.

«H χώρα πρέπει να μείνει ευρωπαϊκή και να σωθεί...όλα τα άλλα είναι περιπέτειες», δήλωσε ο υπουργός.

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι στόχος του κόμματός του στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία, επισήμανε ότι και το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τη νίκη και την αυτοδυναμία.

«Το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί με νέους όρους, με τη νέα ηγεσία του», ανέφερε και πρόσθεσε ότι έχει πλήρη συνείδηση των δημοσκοπήσεων.

«Σώζοντας τη χώρα σώζουμε και την αξία των ακινήτων»

Σε ό,τι αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων, το χαρακτήρισε εκ νέου βαρύ αλλά δίκαιο μέτρο και υπογράμμισε ότι αν σωθεί η χώρα θα σωθεί και η αξία των ακινήτων.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με την οποία, όπως έχει γίνει γνωστό, το τέλος κρίθηκε νόμιμο σε αντίθεση με τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων, η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved