ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ κοιτάνε προς ΔΗΜ.ΑΡ.

Ποιοι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ κοιτάνε προς ΔΗΜ.ΑΡ.

Επτασέλιδο κείμενο πολιτικών θέσεων με το βλέμμα στραμμένο σε μία ενδεχόμενη συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φ. Κουβέλη έδωσαν στη δημοσιότητα έξι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο, το οποίο συνυπογράφουν οι κκ. Ι. Αμοιρίδης, Ι. Μιχελογιαννάκης, Η. Θεοδωρίδης, Θ. Παραστατίδης, Τσετίν Μαντατζή και Γ. Παπαμανώλης, σημειώνεται μεταξύ των άλλων ότι «η κυρίαρχη επιλογή της αυτονόμησης του πολιτικού συστήματος και κυρίως της κυβέρνησης, από την κοινωνία, με σημαία την υπερβατική θεωρία "της σωτηρίας της Πατρίδας" είναι διάτρητη και επικίνδυνη».

Τονίζεται επίσης πως «όταν κλείνει ένας ιστορικός κύκλος, με τον σημερινό μάλιστα τρόπο, τότε συμπαρασύρει και τις πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρέτησαν» και ότι «οι υπεύθυνοι των μεγάλων στρεβλώσεων της μεταπολίτευσης (η ενσωμάτωση στο κράτος που έπρεπε να αλλάξουμε, η συμφιλίωση και η τροφοδότηση της τεράστιας παραοικονομίας, η οποία εκτόπισε την πραγματική οικονομία, η εκτροπή των δημοκρατικών διεκδικήσεων προς την συνδιοίκηση και την συνδιαχείριση με τα κρατικά συνδικάτα) δεν μπορούν να αποτελέσουν τους φορείς του εγχειρήματος εξόδου από την κρίση».

Χαρακτηριστικό είναι πως στο κλείσιμο του κειμένου, οι συντάκτες του αναφέρουν: «Η ανασύνθεση ενός πλουραλιστικού δημοκρατικού εναλλακτικού συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων σε μια ριζοσπαστική κατεύθυνση διακυβέρνησης της Χώρας στα πλαίσια του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού αποτελεί το ζητούμενο για τον Ελληνικό λαό».