ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Τους επιστήμονες τους αμφισβητεί η κυβέρνηση που τους εργαλειοποιεί

Αλέξης Τσίπρας συνέντευξη
INTIME

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας - Τι είπε για το ακαταδίωκτο των επιστημόνων και τη διαχείριση της πανδημίας - Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στην επικαιρότητα με αιχμή τη διαχείριση της πανδημίας, το ακαταδίωκτο των επιστημόνων, την «ανεμελιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τα εμβόλια του κορονοϊού για τα οποία προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά σημείωσε ότι «τα πράγματα δεν πάνε καλά» οσον αφορά την πανδημία στην Ελλάδα.

Χαρακτήρισε, δε, «προβληματικό έως επικίνδυνο ότι δεν έχει βγει μια φορά ο πρωθυπουργός ή κάποιος υπουργός και να πει ότι αποτύχαμε».

Τον Μάρτιο λέγαμε για την επιτυχία της χώρας αλλά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 είχαμε 25 φορές περισσότερους νεκρούς σημείωσε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «όλα αυτά συνέβησαν έχοντας το πιο μακροχρόνιο lockdown στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα είναι τις τελευταίες 50 ημέρες πρώτη από το μέσο όρο της ΕΕ πιο πάνω από τις ΗΠΑ, γίνονται συγκρίσεις με την Ινδία ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση αμφισβήτησε τους επιστήμονες

Σημείωσε, επίσης, ότι «τους επιστήμονες τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος με τον οποίο τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση»

«Δεν είναι υποτιμητικό να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο θεσπίστηκε αυτό; Σας έχει πει κάποιος από αυτούς ότι δεν θέλει να λογοδοτεί πουθενά;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το ακαταδίωκτο έγινε για τα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται σε επιτροπές.

«Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο και πρόγραμμα παρατηρώντας ότι καμία χώρα δεν είχε όλα τις δραστηριότητες κλειστές για τόσο μεγάλο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι «πρόσχημα είναι η επιτροπή».

«Γιατί να ανοίξω την εστίαση στις 3 Μαΐου και να μην την ανοίξω την προηγούμενη Δευτέρα και να έχω ένα κενό 10 ημερών και γιατί να δημιουργήσω ένα κλίμα φύγαμε από την πανδημία που προκαλεί τον κίνδυνο της χαλάρωσης;» αναρωτήθηκε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα έπρεπε σήμερα να πούμε ότι πρέπει να ανοίξουμε γιατί αποτύχαμε και να το πω διαφορετικά όλη η Ευρώπη απέτυχε. Όλο αυτό το μοντέλο ήταν αναποτελεσματικό» συμπλήρωσε και υπογράμμισε: «Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία, το ποσοστό εμβολιασμού είναι στο 8%».

Μηδαμινές οι πιθανότηες παρενεργειών από τα εμβόλια

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα εμβόλια κορονοϊού σχολιάζοντας αρχικά ότι «δυστυχώς δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων για να εμβολιαστεί γρήγορα ο κόσμος».

Τόνισε, όμως, ότι «όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες αλλά οι πιθανότητες είναι μηδαμινές σε σχέση με το να κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό και να μην τη γλιτώσει».

«Εγώ επιστήμονας δεν είμαι αλλά ακούω τους επιστήμονες που λένε ότι αν εγκαίρως εντοπιστεί η θρόμβωση αντιμετωπίζεται, ο κορονοϊός πολύ πιο δύσκολα».

Ανέμελος ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι «η ανεμελιά ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του κ. Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ξεκίνησε έτσι στο πρώτο κύμα και τον ακολούθησε αυτό μέχρι και σήμερα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «φιάσκο» της ΕΕ στο πλάνο της μιας βιομηχανίας όσον αφορά τα εμβόλια κορονοϊού.

«Τους είχα πει να βρούμε εμβόλια από άλλες πηγές αλλά δεν εισακούστηκα. Τους είχα πει για τα φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά δεν εισακούστηκα. Δεν πρέπει να υπάρχει έγνοια της πολιτείας να εξασφαλίσει σκευάσματα που πειραματικά έχουν αποτελέσματα; Δεν μπορεί να τα δίνεις μόνο σε VIP ασθενείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένα βήμα από την κατάργηση του SMS στο 13033 – Κρίσιμη συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας