ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απεργία 6 Μαΐου: Η Αριστερά έτοιμη για τη «μητέρα των μαχών»

Απεργία 6 Μαΐου: Η Αριστερά έτοιμη για τη «μητέρα των μαχών»

Μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με κάλεσμα από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - ΜΕΡΑ25.

Τους «καρπούς» των όσων κατάφεραν να «σπείρουν» τις τελευταίες ημέρες, θα μετρήσουν σήμερα τα επιτελεία των κομμάτων της Αριστεράς, που έριξαν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να συμβάλουν και αυτά με τη σειρά τους στην επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης, που αποτελεί την πρώτη σύγκρουση της «μητέρας των μαχών» για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Ολετήρα» χαρακτήρισε το εργασιακό νομοσχέδιο «παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει το αντίθετο», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας πως για την αξιωματική αντιπολίτευση η αντίσταση απέναντι στο νομοσχέδιο αυτό είναι «η μητέρα των μαχών».

Την αναγκαιότητα της μεγάλης συμμετοχής των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σήμερα (06/05) για την υπεράσπιση του 8ωρου, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, πρόταξε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Αύριο, ανεξαρτήτως Πρωτομαγιάς, πρέπει να υπάρχει μια πάνδημη απάντηση σε ένα από τα πλέον αντεργατικά νομοσχέδια που έρχονται τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι τα αιτήματα, εδώ και δυο δεκαετίες, των πιο ακραίων κύκλων του ΣΕΒ, που θέλουν να “ελαστικοποιήσουν” πλήρως τις εργασιακές σχέσεις», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη σειρά του, το ΚΚΕ έχει εδώ και εβδομάδες προσανατολίσει όλα τα μέλη και τους φίλους του στην υπόθεση της 6ης Μαΐου. «Αύριο θα συναντηθούμε, έτσι κι αλλιώς, στους δρόμους των απεργιακών συλλαλητηρίων και των συγκεντρώσεων και από εκεί και πέρα, κάθε μέρα, ο καθένας ξέρει το μετερίζι του, για να βάλει το λιθαράκι του σε αυτή τη μεγάλη υπόθεση που είναι για την εργατική τάξη, για τον λαό μας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την Πρωτομαγιά, χθες, στην έδρα του κόμματος, στον Περισσό.

Κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζόμενων στην αυριανή κινητοποίηση πραγματοποίησε και ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Δεν υπάρχουν κεκτημένα για τον κόσμο της εργασίας. Όλα είναι στον αέρα. Όλα παίζονται. Το ΜέΡΑ25 καλεί όλες & όλους, αύριο, στην Κλαυθμώνος στις 11.00, με τις μάσκες μας και τις αποστάσεις μας, να ρίξουμε την μάσκα της ολιγαρχίας και να σβήσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ25.

Εναντίον του νομοσχεδίου έχει ταχθεί και το Κίνημα Αλλαγής, που όμως δεν έχει προχωρήσει σε κάλεσμα για την σημερινή κινητοποίηση. «Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι συντηρητικές δυνάμεις και μαζί τους η ΝΔ – εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα», είχε τονίσει στο Πρωτομαγιάτικο μήνυμα της η Φώφη Γεννημματά.

Την ίδια στιγμή, η κίνηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να στοιχηθεί πίσω από την απόφαση του υπουργείου Εργασίας για μεταφορά της απεργίας της Πρωτομαγιάς τη Τρίτη και όχι τη Πέμπτη, δεν αποθάρρυνε στο ελάχιστο τις δεκάδες ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση.

Όπως ανέφεραν στο Newsbomb.gr συνδικαλιστικά στελέχη από ολόκληρη τη χώρα, η «γραφειοκρατική» ηγεσία της ΓΣΕΕ, ελάχιστη σχέση έχει με τους εργάτες. Απόδειξη τρανή, συνέχισαν να λένε, είναι το γεγονός πως πρόκειται για τη μοναδική συνομοσπονδία παγκοσμίως, που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει κινητοποίηση για την Πρωτομαγιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 6 Μαΐου: «Black out» σε όλη τη χώρα - Ποιοι απεργούν - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ