ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Καλογρίτσας: Έχω SMS του Παππά που προσδιόριζε τα ποσοστά στο κανάλι

Χρήστος Καλογρίτσας Προανακριτική Βουλή
INTIME

Νέες αναφορές του Χρήστου Καλογρίτσα σε SMS για τον Νίκο Πάππα και το κανάλι στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

Το απόγευμα θα συνεχιστεί η κατάθεση του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Κατά την πρωινή του παρουσία ενώπιον της επιτροπής, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ήταν ο άνθρωπος που προσδιόρισε τα ποσοστά στο κανάλι που επρόκειτο να δημιουργηθεί.

Μάλιστα, φέρεται να έγινε ο εξής διάλογος:

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Έχω έγγραφα που δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς προσδιορίζει τα ποσοστά που θα έχουν οι δύο πλευρές στο κανάλι.

ΚΕΛΕΤΣΗΣ: Είναι ιδιόχειρο σημείωμα του Παππα;

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Φαντάζομαι ότι είναι sms.

ΤΖΑΚΡΗ: Εμείς κύριε Καλογρίτσα δεν φανταζόμαστε ότι έχουμε, έχουμε έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και ανύποπτου χρόνου που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέτε ότι ήσασταν μπροστινός. Έγγραφα που αποδεικνύουν την συμμετοχή της εταιρείας του γιου σας ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ και για όσα αντίθετα λέτε θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ελέγχεστε και ποινικά

ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Για τα 8 εκατ. λέτε κυρία Τζάκρη? Θα σας απαντήσω.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα, Βλαδίμηρος δηλώνει υπεύθυνα ότι έχει τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δήλωση έχει ημερομηνία 4/7/2016, δηλαδή 1,5 μήνα πριν συναντηθεί ο Χρήστος Καλογρίτσας με τους Χούρι, δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό.

Για την διοργάνωση συναντήσεων από την πλευρά του κ. Παππά, μεταξύ του εργολάβου και καναλαρχών, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να υποστήριξε αρχικά ότι ήρθε να μιλήσει για την εικονικότητα της σύμβασης με τους Λιβανέζους, αλλά τελικά έπειτα από αρκετές ερωτήσεις φέρεται να είπε πως είναι αλήθεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Τρέχει» η επιχείρηση «Ελευθερία»: Παίρνουμε τις ζωές μας πίσω με γοργούς ρυθμούς