ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μπακογιάννη-Καρχιμάκη

Κόντρα Μπακογιάννη-Καρχιμάκη

Εκατέρωθεν πυρά ανταλλάσσουν ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμμαχία, με αφορμή την εμπλοκή στη δανειοδότηση των κομμάτων.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, υποστήριξε ότι το πρόβλημα στην ομαλή εκταμίευση της χρηματοδότησης των κομμάτων ξεκίνησε από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε δάνειο από την Τράπεζα Αττικής. Όταν η τράπεζα απέρριψε το αίτημα, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι εκλεγμένο κόμμα, η κ. Μπακογιάννη προχώρησε σε καταγγελία στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ξεκίνησε τη σχετική έρευνα.

Στην αντεπίθεση η Δημοκρατική Συμμαχία

«Ο κ. Καρχιμάκης, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στο κόμμα του, κατασκευάζοντας μυθεύματα», ήταν η άμεση απάντηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Το κόμμα της κ. Μπακογιάννη κάνει λόγο για ασύστολα ψεύδη και καλεί τον κ. Καρχιμάκη να αποδείξει τα λεγόμενά του.

«Με την τακτική της λάσπης δεν θα κάμψει την απόφαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να δώσει μάχη στη Βουλή για να μην περάσει η κατάπτυστη τροπολογία, που χαρίζει τα χρέη των κομμάτων, την ώρα που δεν γίνεται καμία προσπάθεια για τη ρύθμιση των χρεών των πολιτών.

Είναι ντροπή να προσπαθεί να κρύψει τη νομότυπη λεηλασία του δημοσίου χρήματος που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πίσω από τόσο φτηνά επιχειρήματα και ψέματα», επισημαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Τελικώς, φαίνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη φταίει και για τη χρεοκοπία των δύο παλιών κομμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.