ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζουμάκας: Μεθοδεύσεις και πολιτικός αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου

Τζουμάκας: Μεθοδεύσεις και πολιτικός αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου

Δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη χαρακτήρισε ο Στέφανος Τζουμάκας τη διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σε δήλωσή του λίγο μετά τη λήξη του Εθνικού Συμβουλίου, από το οποίο μόνος υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Στέφανος Τζουμάκας κατήγγειλε ότι «η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αποκλεισμούς τόσο στο δημόσιο λόγο όσο και από τον πυρήνα μιας συγκυριακής συμμαχίας είναι δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη», εκτιμώντας ότι χιλιάδες μέλη και στελέχη του κόμματος «δεν θα παρακολουθήσουν αυτές τις μεθοδεύσεις».

«Στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζεται η κρίση ηγεσίας. Γιατί θέλουν να επιβάλλουν μια ηγεσία. Αυτή η συμμαχία δεν έχει μέλλον, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι μόνον πολιτικά κοντόφθαλμη, αλλά και τυφλή», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα, η μη αποδοχή της υποψηφιότητάς του «πρόκειται για έναν καθαρά πολιτικό αποκλεισμό μιας υποψηφιότητας με σαφείς ιδεολογικές, πολιτικές και οικονομικές αρχές, στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής».

«Σε μια μείζονα πολιτική κρίση, όπως η σημερινή, δεν είναι μόνο αναξιόπιστο αλλά και καθαρή μεθόδευση και υποκριτική στάση σαν αυτή που μεθόδευσε η «συγκυριακή συμμαχία» του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποσιωπηθούν οι δύο διαφορετικές στρατηγικές στο ΠΑΣΟΚ», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ θα είναι «συρρικνωμένο και συντηρητικό, ως νέο ΚΟΔΗΣΟ».

Μάλιστα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι συμφέροντα «οργανώνουν μεθοδευμένα τον αποκλεισμό κάθε αντίθετης φωνής, κάθε αντίθετης άποψης, κάθε προσώπου από το δημόσιο λόγο».