ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ώρα της κρίσης για τους 24 πολιτικούς με τα εμβάσματα

Η ώρα της κρίσης για τους 24 πολιτικούς με τα εμβάσματα

Ποιοι έστειλαν χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό με μυστικούς λογαριασμούς

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τα 24 πολιτικά πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στην λίστα Βενιζέλου με όλους εκείνους που έστειλαν το 2011 εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό καθώς έως σήμερα το απόγευμα αναμένεται το τελικό πόρισμα της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής που θα δείξει εάν τα ποσά ήταν δηλωμένα ή μεταφέρθηκαν σε «μυστικούς λογαριασμούς».

Πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει κάνει ο πρόεδρος της επιτροπής Ευάγγελος Αργύρης, η ομάδα των 24 αποτελείται από, 5 εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές, 2 εκπρόσωπους μικρών μη κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις, τον κ. Ισίδωρο Κούβελο ο οποίος εμφανίζεται να στέλνει μέσω επιχειρηματικού λογαριασμού ποσό άλλο από αυτό του γνωστού 1ος εκατ. δολαρίων, τον κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο οποίος δεν έχει καταθέσει «πόθεν έσχες» ως όφειλε και 13 πρωην βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αργύρη οι ελεγκτές έχουν ολοκληρώσει ήδη την έρευνα για τις πρώτες 13 περιπτώσεις και πλην του κ. Δημητρακόπουλου, οι υπόλοιποι 12 δεν παρουσιάζουν νομικά προβλήματα, δηλαδή έχουν καταγράψει στα «πόθεν έσχες» τις συγκεκριμένες τραπεζικές κινήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, η νέα ενημέρωση του προέδρου θα αφορά στις υπόλοιπες 11 ανοιχτές υποθέσεις.

Ρoή Ειδήσεων