ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν ολοκληρώθηκε το υπουργικό Συμβούλιο - Στις 30/06 η συνέχεια της συνεδρίασης

Δεν ολοκληρώθηκε το υπουργικό Συμβούλιο - Στις 30/06 η συνέχεια της συνεδρίασης
ΙΝΤΙΜΕ

Στις 30/06 θα συνεχιστεί η σημερινή συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου η οποία δεν ολοκληρώθηκε.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο λόγος για τον οποίο δεν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, είναι ότι δεν πρόλαβαν να συζητηθούν όλα τα θέματα που ήταν στην ημερήσια διάσταξη.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, σημειώνοντως μεταξύ άλλων, πως «οι μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές ούτε φέτος».

«Ολες οι μεταρρυθμίσεις κινούνται υπό το φως του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δημοσιονομικής πολιτικής μέχρι και το 2025, το οποίο λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι έχουμε διαθέσει 41 δισεκατομμύρια για τη στήριξη της οικονομίας αυτό το δύσκολο 18μηνο, προβλέπει σταθερή ανάπτυξη της χώρας, 3,6% για φέτος, 6,2% του χρόνου, γύρω στο 4% όλο το επόμενο διάστημα, μέχρι το 2025. Και αυτό ενώ ήδη η φορολογία μειώνεται, οι καταθέσεις και οι επενδύσεις αυξάνονται, η προοπτική στην αγορά εργασίας διαγράφεται θετική και φυσικά το κράτος δανείζεται με χαμηλότερα επιτόκια από ποτέ» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Ο συνολικός σχεδιασμός, λοιπόν, καθώς τα προβλήματα από την υγειονομική κρίση υποχωρούν, κοιτάει μπροστά. Καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να είναι αισιόδοξοι. Οι τελευταίοι μπορεί να σκέφτονται ήδη τις διακοπές τους, εμείς πάλι όχι γιατί οι μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές ούτε φέτος».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που η Νέα Δημοκρατία εξελέγη από τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση έχει προωθήσει συνολικά 187 σχέδια νόμου, τα οποία έχουν γίνει νόμοι του κράτους και βέβαια οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται ακάθεκτες με τη νέα δέσμη που περιλαμβάνει η σημερινή πλούσια ατζέντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχώρισε τρεις κομβικές πρωτοβουλίες:

  • το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο
  • το καινοτόμο σύστημα επικουρικής ασφάλισης και
  • την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πανδημία – Οι πολίτες ας σκέφτονται τις διακοπές τους