ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Όσοι διαφωνούν με το Freedom pass να μας πουν αν λένε στους νέους να μην εμβολιαστούν

Αριστοτελία Πελώνη
INTIME

Απαντήσεις σε όσους διαφωνούν με το Freedom Pass που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών έδωσε η Αριστοτελία Πελώνη

«Να μας πουν όσοι διαφωνούν με το Freedom pass αν λένε στους νέους να μην εμβολιαστούν ή να μην αξιοποιήσουν τα χρήματα» απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη σε όσους ασκούν κριτική στη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ στους νέους ηλικίας 18-25 ετών μετά την πρώτη δόση εμβολιασμού που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όποιος διαφωνεί ας μας πει αν διαφωνεί με το να χτίσουμε το τείχος ανοσίας» επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Παράλληλα σχολίασε πως «θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη της αντιπολίτευσης» στην προσπάθεια να πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν.

«Στο στάδιο που βρισκόμαστε το όπλο που μας θωρακίζει απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του είναι ο εμβολιασμός» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Ερωτηθείσα, δε, για το ενδεχόμενο δημιουργίας πολιτών «δύο ταχυτήτων» κάλεσε να περιμένουν όλοι τις ανακοινώσεις υπενθυμίζοντας ότι «για να μην εφησυχάζουμε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, εξαίρεση υπάρχει μόνο για τους ανοιχτούς χώρους όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός».

Όπως είπε εξάλλου στην εισαγωγική της τοποθέτηση «προετοιμάζεται ταυτόχρονα και θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών ένα πλαίσιο κανόνων που θα αφορά ελεγχόμενες δραστηριότητες, σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπου θα δίνονται μεγαλύτερες διευκολύνσεις και δυνατότητες σε όσους είναι εμβολιασμένοι, να κινηθούν, τόσο σε κλειστούς χώρους, όσο και σε ανοιχτούς χώρους έντονου συγχρωτισμού».

Η ίδια σημείωσε, επίσης, ότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες ο εμβολιασμός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ο κίνδυνος τοπικών εξάρσεων «ιδίως ενόψει της εισβολής της μετάλλαξης «Δ» είναι σοβαρός».

«Αυτή τη στιγμή, σε αντίθεση με το τι συνέβαινε πριν από εννέα μήνες, υπάρχει επιλογή. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στον εαυτό του και στην οικογένειά του, αλλά και απέναντι στην κοινωνία» είπε η κυρία Πελώνη και έστειλε το μήνυμα:

«Ταυτόχρονα, η Πολιτεία θα συνεχίσει την επιτήρηση, ώστε να εντοπίζονται και να ελέγχονται τοπικές εξάρσεις. Γιατί είναι πάντα πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό να ελέγχεται μια τοπική έξαρση εν τη γενέσει της, παρά να αφήνεται και να ξεφεύγει από τον έλεγχο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Freedom Pass - Εμβόλιο: Πώς θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα και πού θα χρησιμοποιείται