ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Επιπλέον κίνητρα στους εμβολιασμένους για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα

Στέλιος Πέτσας
Intime News

Υπέρ της παροχής επιπλέον κινήτρων στους εμβολιασμένους, τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανακοπεί ο δρόμος και τα περάσματα στον κορονοϊό σε συνδυασμό με τη διασφάλιση των εισοδημάτων των επαγγελματιών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους εμβολιασμένους για να εξασφαλιστεί μια πιο γρήγορη επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Έτσι, θεωρεί πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα, ώστε: «Να εκμεταλλευθούμε τους δυο μήνες του καλοκαιριού που απομένουν και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο».

Για τον διαχωρισμό των καταστημάτων, ο κ. Πέτσας διεμήνυσε πως θα δοθεί όποια νομοθετική κάλυψη χρειαστεί, διαβεβαιώνοντας πως θα εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών.

Σχετικά με την «κάρτα ελευθερίας», τόνισε: «δώσαμε κίνητρο στους νέους για τους οποίους η πλατφόρμα των εμβολιασμών άνοιξε πρόσφατα, με στόχο να επιταχύνουμε τη διαδικασία, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά σαφή συμπεράσματα θα έχουμε σε 10-15 μέρες».

Τέλος, παραδέχθηκε πως έγιναν επικοινωνιακά λάθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να μην προχωρούν στον εμβολιασμό τους και να αναζητούν άλλο σκεύασμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Διαψεύσεις του συζυγοκτόνου μέσα από τη φυλακή - Το οικόπεδο και τα έξοδα κηδείας