ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: «Κανείς δεν περισσεύει στο ΠΑΣΟΚ»

Ευ. Βενιζέλος: «Κανείς δεν περισσεύει στο ΠΑΣΟΚ»

Πόρτα επιστροφής στους διαγραφέντες του κόμματος άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών – «Στόχος η νίκη στις εκλογές» δήλωσε ξανά.

Την πόρτα επιστροφής στους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει στις εκλογές «όλο μαζί, ενωμένο, συσπειρωμενο, αλληλέγγυο».

Ακόμη επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει την τύχη του με το έθνος, με τη χώρα, για αυτό δεν περισσεύει κανείς , ενώ συμπλήρωσε πως θέλει ένα κόμμα γενναιόδωρο για όλους τους φίλους και τα μέλη.

«Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ»

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην νέα δανειακή σύμβαση, δήλωσε πως η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ και ότι η χώρα έχει την πλήρη κάλυψη από την ΕΕ, την ευρωζώνη και το ΔΝΤ ,όσο χρειαστεί, έως ότου βγει στις αγορές.

«Με το PSI ξαναγράφουμε την επωνυμία της Ελλάδας. Πρέπει να βγάλουμε το 2012 που είναι μια δύσκολη χρονιά» δήλωσε χαρακηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Έγιναν λάθη , έγιναν παραλήψεις»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και αυτοκριτική για τις μέχρι τώρα παραλήψεις: «Ναι έγιναν λάθη, ναι έγιναν παραλείψεις, ναι τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά. Από ένα σημείο και μετά δρομολογήθηκε η σωστή στρατηγική η οποία αποδίδει και θα αποδώσει καρπούς».

Πρόσθεσε όμως με νόημα πως είναι εύκολο να είναι κανείς εκ των υστέρων προφήτης και να διαχωρίζει τη θέση του ακόμη και αν έχει συμπράξει στην εκπόνηση του προεκλογικού προγράμματος.

Επίσης κινούμενος στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ , ζήτησε ξανά συγγνώμη εκ μέρους όλου του πολιτικού κόσμου και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του.

Αιχμές για τη στάση της ΝΔ

«Αυτό που ενοχλεί είναι να έχεις υπογράψει τις δεσμεύσεις και να λες ότι δεν σε δεσμεύουν και θα τις επαναδιαπραγματευθείς» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνοντας σαφώς προς την μεριά της ΝΔ.

«Ο Γ. Παπανδρέου θα κοσμήσει τα ψηφοδέλτια μας»

Ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για το ρόλο που θα παίξει ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , δήλωσε «πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πάντα μαζί μας».

Πρόσθεσε δε πως είναι ένα πολύτιμο στοιχείο της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ που θα αξιοποιηθεί στο έπακρο, ενώ θα «κοσμήσει τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές».

Για την Αριστερά

«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον αριστερό τυχοδιωκτισμό, με τα κόμματα της δραχμής» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε πως το Το τραγικότερο για την παραδοσιακή αριστερά είναι ότι έχει γίνει συντηρητική.

«Είναι η αριστερά του status quo» δήλωσε χαρακτηριστικά.