ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράπτη: Σύντομα οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 15 ετών

Ράπτη εμβολιασμοί έφηβοι
INTIME

Η κ. Ράπτη προανήγγειλε ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα για τον εμβολιασμό των εφήβων.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 15 παιδιών, καθώς και για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μίλησε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Η κ. Ράπτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον εμβολιασμό των εφήβων άνω των 15 ετών.

«Όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση θεωρούνται ανεμβολίαστοι και κατά συνέπεια τα όποια μέτρα λαμβάνονται κατά περίπτωση ισχύουν και για αυτούς, όπως για παράδειγμα στις μετακινήσεις», ξεκαθάρισε η Ζωή Ράπτη.

Αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι όσων αδυνατούν να μετακινηθούν είπε ότι θα ξεκινήσει από τις 6 Ιουλίου, με κινητές ομάδες εμβολιασμού και τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών.

Παράλληλα, η υφυπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε δυο λόγους. «Αφενός ότι αρχικά είχαμε στη διάθεση μόνο το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ήθελε ειδικές συνθήκες φύλαξης σε βαθιά ψύξη και αφετέρου γιατί θα έπρεπε να προηγηθούν στον εμβολιασμό, ειδικές κατηγορίες πληθυσμού οι οποίες μεταξύ άλλων ήταν πιο ευάλωτες γιατί κινούνταν σε αντίθεση με όσους παραμένουν μέσα στο σπίτι», σημείωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Παππάς: «Εντάξει παιδιά, τελείωσε έρχομαι» - Τα πρώτα λόγια κατά την σύλληψή του