ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμό εφήβων από 16 ετών και παιδιών με υποκείμενα νοσήματα προτείνει η Επιτροπή

Εμβολιασμό εφήβων από 16 ετών και παιδιών με υποκείμενα νοσήματα προτείνει η Επιτροπή

Εμβολιασμός: Στη σύσταση για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας από 16 ετών, αλλά και των παιδιών ηλικίας 12 -15 ετών με υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδριάζει.

Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας.

Πρόκειται ουσιαστικά για σύσταση προς τους γονείς ότι βάσει των δεδομένων, τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι ασφαλή και προστατεύουν τα παιδιά.

Στην ουσία ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε προαναγγείλει τον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12-15 ετών στις ευπαθείς ομάδες στις αρχές του μήνα.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Κλινικές μελέτες για το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών, έχουν δείξει αποτελεσματικότητα 100%.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε χορηγήσει Άδεια Κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους (CMA) στη Pfizer και τη BioNTech για το εμβόλιο COVID-19 mRNA (nucleoside modified) για ενεργητική ανοσοποίηση για την πρόληψη της COVID‑19, που προκαλείται από τον ιό SARS‑CoV‑2, σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Σημειώνεται ότι ο επίκουρος καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ προανήγγειλε τον εμβολιασμό των εφήβων στην χώρα μας.

«Ίσως δούμε πρώτα τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις πανελλήνιες ώστε να μην έχουν προβλήματα του χρόνου στην πρόοδό τους. Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προνόμια εμβολιασμένων: Πώς θα λειτουργούν μπαρ, εστιατόρια – Τι ισχύει για τα γήπεδα