ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Θεοχάρης: Συνεπής η κυβέρνηση στις προεκλογικές της δεσμεύσεις

Χάρης Θεοχάρης
INTIME

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μίλησε στο Newsbomb.gr για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία

«Η κυβέρνηση έχει επιτύχει στα δυο χρόνια, καθώς κατάφερε να υλοποιήσει μια σειρά από προεκλογικές δεσμεύσεις παρά τις κρίσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη» υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση έχει πάρει «καλό βαθμό» στη διαχείριση της επιδημιολογικής, μεταναστευτικής αλλά και γεωστρατηγικής κρίσης. Πραάλληλα ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως η κυβέρνηση, παρά τη δύσκολη συγκυρία, προχώρησε στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα αλλάξουν τη γενική εικόνα της χώρας.

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία

Δύσκολη η ισορροπία στον τουρισμό λόγω της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μίλησε εφ' όλης της ύλης στο Newsbomb.gr, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στον χώρο του τουρισμού είναι δυναμική λόγω της μετάλλαξης Δέλτα αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενώ μίλησε και την εικόνα με την κατάσταση στη Βρετανία.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη:

Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για μια δύσκολη ισορροπία στον τουρισμό λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που δημιουργεί νέες συνθήκες.

«Εμείς με αισιοδοξία δουλεύουμε ώστε να μην υπάρχει εφησυχασμός και να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτοί» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «σταθερό και όχι αμελητέο κύμα Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα» επισημαίνοντας τα «καλά μηνύματα από τη Βρετανία με τις ανακοινώσεις Τζόνσον ότι δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όταν ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί» χώρες».

Ωστόσο επισημανε ότι υπάρχουν ακόμα ερωτήματα όπως «τι γίνεται με τα παιδιά; Θα έρχονται με τους ίδιους όρους; Τι γίνεται αν κάποιος δεν μπορεί να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους;».

Όπως τόνισε «η μετάλλαξη Δέλτα θέτει όλους μας προ τον ευθυνών. Την κυβέρνηση που κάνει τις δικές της κινήσεις για την διευκόλυνση των εμβολιασμένων και τις δυσκολίες στους ανεμβολίαστους και από την άλλη θέτει τους πολίτες προ τον ευθυνών τους».

Υπενθύμισε, δε, ότι «οι γιατροί μας λένε ότι οι ανεμβολίαστοι είναι τα «εργοστάσια» μετάλλαξης της νόσου».

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «ακόμα και το πιο ήπιο σενάριο μπορεί να έχει επιπτώσεις για την οικονομία του τουρισμού».

«Η μετάλλαξη αυτή θα επικρατήσει. Ο αγώνας που κάνουμε είναι για το πόσο ήπια και καθυστερημένα θα κυριαρχήσει δίνοντας ανάσα στην οικονομία και από την άλλη με όρους σχετικούς με τους ανταγωνιστές να έχουμε ένα κομμάτι πιο ασφαλές στις αγορές που στοχεύουμε» πρόσθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως τόνισε «το άνοιγμα δεν είναι μια πρόσκληση σε χαλάρωση, είναι το ανάποδο: είναι πρόσκληση ευθύνης ώστε το άνοιγμα να γίνει επιτυχημένα και με διάρκεια»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν το απέκλεισε απαντώντας ότι «η κατάσταση είναι δυναμική και σε επίπεδο των στοιχείων που συγκεντρώνουμε στα σύνορα και τα οποία είναι χαμηλότερα από αυτά που παίρνουμε, δηλαδή δεν προκύπτει κίνδυνος από το εξωτερικό, και βάσει των δεδομένων που παίρνουμε από το εσωτερικό».

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι «το βασικό στοίχημα είναι να αφήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό στο οποίο περιλαμβάνεται και η 12μηνη διάρκεια της σεζόν αλλά και με την νομοθετική πρωτοβουλία για τους οργανισμούς διαχείρισης. Αυτό σημαίνει ότι ο ελληνικός τουρισμός θα αλλάξει τρόπο με τον οποίο θα αναπτύσσεται με σταθερότητα και συνέπεια γιατί μέχρι σήμερα είχαμε συνεχώς μεταβολές».

Στην ερώτηση, δε, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» ο κ. Θεοχάρης απάντησε ότι «θα το δούμε» υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε τον κοινωνικό τουρισμό από τον ΟΑΕΔ ενώ να μην ξεχνάμε ότι το Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών απευθύνεται και στο τουριστικό προϊόν».

Δείτε εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα του Newsbomb.gr στα δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Koρονοϊός - Ανάλυση: Γιατί η Covid-19 δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γρίπη