ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βλέπουν» ΔΗΜΑΡ οι 5 διαγραμμένοι του ΠΑΣΟΚ

«Βλέπουν» ΔΗΜΑΡ οι 5 διαγραμμένοι του ΠΑΣΟΚ

Ένα βήμα πριν τη συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά βρίσκονται πέντε διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ.

Οι πέντε βουλευτές είναι οι Γ. Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλ. Θεοδωρίδης, Τα. Μάντατζη και Γ. Παπαμανώλης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, το γραμματέα, Σπ. Λυκούδη καθώς και τα μέλη Δ. Χατζησωκράτης, Στέφανος Μπαγεώργος και τον εκπρόσωπο του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλο.

Οι πέντε βουλευτές εξέφρασαν τη βούλησή τους να προχωρήσει η συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου, η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε ταυτόσημη άποψη σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Κατά τη συζήτηση, αναζητήθηκαν κοινές προγραμματικές θέσεις, στα πλαίσια συγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν και ο χαρακτήρας της συνεργασίας, δηλαδή αν θα παραμείνει εκλογική ή θα διατηρηθεί μετεκλογικά.

Συζητήσεις με τη Δημοκρατική Αριστερά διεξάγει και ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ ο κ. Παραστρατίδης δεν επιθυμεί μεν να είναι υποψήφιος, ωστόσο θα στηρίξει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Οι τελικές αποφάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει πιθανότατα την προσεχή Τρίτη.