ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: 109.000 αιτήσεις για το Freedom Pass σε μία μέρα

Γεωργαντάς Freedom Pass νέοι εμβολιασμός
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό» αιτήσεων για το Freedom Pass.

O υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, αποκάλυψε ότι μέσα σε μόλις μια ημέρα, οι αιτήσεις για την απόκτηση του Freedom Pass έφτασαν τις 109.000 χιλιάδες.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό» και πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον τους για τα 150€ εκδήλωσαν 109.000 νέοι από τους 250.000 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.

Σημειώνεται δε ότι τα προβλήματα της εφαρμογής του Freedom Pass, σχετικά με τα email που δεν στέλνονταν στους δικαιούχους, έχουν ήδη επιλυθεί.

Μετά ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, όπως είπε ο υπουργός, πάνω 500.000 νέοι αυτών προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία».

Σε γενικές γραμμές εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και ανέφερε πως «θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό εμβολιασμών ώστε στα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε κοντά στο 70% που είναι ο στόχος μας».

«Αύριο ξεπερνάμε την χορήγηση 10 εκατ. δόσεων εμβολίων στη χώρα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον κατ' οίκον εμβολιασμό διευκρίνισε ότι «Την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό την κάνει ο ιατρός του ενδιαφερόμενου, όχι ο ίδιος. Θα δικαιολογήσει τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος και πρέπει να εμβολιαστεί κατ’ οίκον. Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί μια λίστα ιατρών από την περιοχή του ενδιαφερόμενου, ένας εκ’ των οποίων έρχεται στο σπίτι του ενδιαφερόμενου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια, στην κορυφή του NBA - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr