ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα για την απεργία της ΠΝΟ

Πολιτική κόντρα για την απεργία της ΠΝΟ

Σε «βραχνά» για την κυβέρνηση Παπαδήμου εξελίσεται η απεργία της ΠΝΟ, με τα κόμματα να ανταλλάσουν πυρά και τους ναυτεργάτες να πετούν το γάντι στην υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.

Αντιπροσωπεία των ναυτεργατών θα συναντηθεί σήμερα με τους αρμόδιους υπουργούς, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να λύσουν και πάλι κάβους τα πλοία.

Οι ναυτεργάτες που ζητούν υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και διατήρηση του καμποτάζ, διαμηνύουν προς το υπουργείο Ανάπτυξης πως η λύση βρίσκεται στα χέρια της κ. Διαμαντοπούλου. Από την πλευρά του υπουργείου βέβαια είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν στα άκρα τη σύγκρουση με τους ναυτεργάτες, τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος κλάδος βρίσκεται υπό καθεστώς επιστράτευσης.

Κυβερνητικές πηγές εξαπολύουν βολές και κατά του ΚΚΕ, το οποίο κατηγορούν για υποκίνηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και της της Προέδρου της ΔΗΣΥ Ντόρας Μπακογιάννη και της Τομεάρχου Τουρισμού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη, με τις οποίες επιτέθηκαν στο ΚΚΕ για την απεργία.

Η κ. Παπαρήγα απάντησε πως από την απεργία θα πληγεί ο μεγαλέμπορος και όχι ο φτωχός αγρότης.

«Ή θα εξεγερθούμε, ή θα τελειώσουμε», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι «η εκλογική δύναμη του κομμουνιστικού κόμματος», η οποία και θα τρομοκρατήσει αυτούς που πρέπει.