ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Κατσαφάδος: Οι γυναίκες του Πειραιά μπροστά

Κ.Κατσαφάδος: Οι γυναίκες του Πειραιά μπροστά

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των γυναικών του Πειραιά στην εκδήλωσηπου διοργάνωσε στη Μαρίνα Ζέας η εφημερίδα ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


Ομιλητές, η εκδότης-δημοσιογράφος κ.Μαρία Τσέγκα, η ιδρύτρια της Διεθνούς Εταιρείας Στήριξης Οικογένειας κ.Ειρήνη Δορκοφίκη και ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος.

Στην ομιλία του,απευθυνόμενος στις γυναίκες του Πειραιά, ο κ.Κατσαφάδος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η κρίση στο γυναικείο πληθυσμό της χώρας και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. ''Σήμερα η 1 στις 4 γυναίκες είναι άνεργη. Η μία στις δύο νέες είναι χωρίς δουλειά. Οι οριζόντιες περικοπές έχουν συρρικνώσει τους
οικογενειακούς προυπολογισμούς.

Όσοι τάζουν, όσοι υπόσχονται μαγικές λύσεις σας κοροιδεύουν και σας προσβάλλουν. Πρέπει να δούμε και να πούμε τι πραγματικά μπορεί να γίνει για την Ελληνίδα.

Και μπορούν να γίνουν πολλά για α οποία δεν χρειάζονται χρήματα αλλά θέληση και αποφασιστικότητα. Όπως ένα οικογενειακό δίκαιο που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των γυναικών,ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα εγγυάται την ισότητα στην εργασία και την επαγγελματική εξέλιξη. Κίνητρα για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν γυναίκες,αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Αύξηση των ημερών αδείας για τη μητρότητα και τη σχολική παρακολούθηση των παιδιών της εργαζόμενης μητέρας.

"Είναι ώρα να βγούν οι γυναίκες μπροστά" επισήμανε ο Κώστας Κατσαφάδος.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν συμβολικά.

Σταυρούλα Αντωνάκου ,αρχηγός της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και μέλος της εθνικής ομάδας που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη.

-Η πολύτεκνη( μητέρα 8 παιδιών) κ.Α.Φουντούλη που ταυτόχρονα εργάζεται και σπουδάζει.

-Η κ.Τίνα Παπαπολίτη,Πρόεδρος της οργάνωσης ''Εθελοντές του Κόσμου'' και δημιουργός της κοινωνικής ιματιοθήκης στον Πειραιά για τις άπορες
οκογένειες.

-Η 12χρονη Ειρήνη Καννά, αριστούχος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και παιδί πολύτεκνης οικογένειας.