ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Σε αυξημένη επαγρύπνηση ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Μπαράζ ελέγχων κατά της διασποράς

Κορονοϊός: Σε αυξημένη επαγρύπνηση ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Μπαράζ ελέγχων κατά της διασποράς

Με πολλά τεστ και ελέγχους η προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα - Το «όχι» Μητσοτάκη σε νέο lockdown.

Με όπλο το μεγάλο αριθμό τεστ και τους σαρωτικούς ελέγχους στις περιοχές μου εμφανίζουν υψηλό ιικό φορτίο η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει τη διασπορά του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) «η Ελλάδα είναι από τις χώρες που κάνουν τα περισσότερα τεστ στην Ευρώπη τα οποία, όπως επεσήμανε, «είναι εξαιρετικά σημαντικά».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επανέλαβε, ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει. «Η οικονομία και η κοινωνία θα εξακολουθεί να δουλεύει, θα πρέπει να τηρούμε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας και θα είμαστε αυστηροί σε αυτά τα λίγα τα οποία ζητάμε», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί εν όψει του Δεκαπενταύγουστου, καθώς αναμένεται κορύφωση της πανδημίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται τα νησιά, στα οποία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων.

Πρόκειται για τη Μύκονο, την Ίο, τη Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Ρόδο, σύμφωνα και με τις χθεσινές ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα στην Ίο και στην Πάρο έχει τεθεί εφαρμογή σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία. Ειδικότερα στα παραπάνω νησιά ενισχύθηκε η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι για την τήρηση των μερών.

Η χθεσινή εικόνα στα νησιά που έχουν αρχίσει να κοκκινίζουν δεν είναι καθησυχαστική, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του 24ωρου, στοιχεία είναι τα εξής:

•Π.Ε. Θήρας (Σαντορίνη, Ίος): 25

•Μύκονος: 17

•Ζάκυνθος: 19

•Τήνος: 3

•Λευκάδα: 9

•Πάρος: 19

•Ρόδος: 104

Εξάλλου, ο δείκτης του αριθμού των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εμφανίζεται πολύ υψηλός για τη Μύκονο (167), τη Θήρα (132) και την Πάρο (127).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.