ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Στις 21:00 διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Φωτιά
ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιά τώρα: Στις 21:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό για τις πυρκαγιές που καίνε εδώ και τρεις ημέρες την Ελλάδα

Σε έκτακτο διάγγελμα θα προχωρήσει στις 21.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα πύρινα μέτωπα που σαρώνουν τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μετέβη στο μέτωπο των πυρκαγιών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά τις Αφίδνες, με το μέτωπο να κινείται προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, η οποία έκλεισε από το ύψος της Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Λαμία και από το ύψος των Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μητσοτάκης από Ηλεία: Kαταλαβαίνω την οργή των πολιτών

«Καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό, την οργή, την αγανάκτηση πολιτών που έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ηλεία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά.

Η χώρα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας αποτέλεσμα ενός καύσωνα ο οποίος μπαίνει πια στη δεύτερη εβδομάδα του», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα διαβεβαίωσε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι «κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ανέφερε ότι «δυστυχώς παρά το γεγονός ότι έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι αδύνατον τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε όλα τα σημεία της χώρας».

Ωστόσο, όπως είπε η κατανομή γίνεται με αξιολογικά κριτήρια και «ακολουθούμε τις επιταγές του Κεντρικού Συντονιστικού της Πυροσβεστικής» που έχει συνολική, ολοκληρωμένη εικόνα για τους κινδύνους που εγκυμονούνται σε κάθε φωτιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία