ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Δήμας: Αναγκαία η αυτοδυναμία της ΝΔ

Στ. Δήμας: Αναγκαία η αυτοδυναμία της ΝΔ

«Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι απαραίτητη για να μπορέσει να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα και να αποφευχθούν μικροσυμβιβασμοί, δεδομένου ότι από την επομένη των εκλογών μας περιμένει μεγάλη δουλειά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο οποίος μίλησε στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».


« Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά ώστε να έχουμε την αυτοδυναμία και μετά, ως κυβέρνηση, για να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, να επιτύχουμε την ανάκαμψη, την ανάπτυξη, να περιορίσουμε την ανεργία και να δώσουμε ελπίδα, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στον ελληνικό λαό», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο κ. Δήμας θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά και σημείωσε: «Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση της Ν.Δ. Αναμφίβολα, εμείς θέλουμε τη συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και θα επιδιώξουμε και τη συναίνεση».

Σχετικά με την επιστροφή και άλλων διαγραμμένων βουλευτών στη Ν.Δ., ο κ. Δήμας απάντησε: «Νομίζω ότι η Ν.Δ. θα πράξει αυτό το οποίο είναι σωστό για να στείλει και τα σωστά μηνύματα προς τον ελληνικό λαό».

Πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Δήμας θεωρεί την 29η Απριλίου, εκτιμώντας ότι το αργότερο θα γίνουν στις 6 Μαΐου.