ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν αναμονή κινήσεων Βενιζέλου οι κορυφαίοι

Εν αναμονή κινήσεων Βενιζέλου οι κορυφαίοι

Τον κ. Στέλιο Αγγελούδη όρισε χθές διευθυντή στο γραφείο του ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας έτσι την αρχή για μια σειρά από αλλαγές που προετοιμάζονται στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Αγγελούδης αντικατέστησε τον κ. Νίκο Αθανασάκη, συνεργάτη του πρώην προέδρου κ. Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του πατέρα του Ανδρέα.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν μια σειρά από αποφάσεις που προετοιμάζονται στο νέο προεδρικό επιτελείο. Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης αντικατασταθεί πριν ή μετά τις εκλογές, ήδη ακούγονται κάποια ονόματα όπως του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, του κ. Πάρη Κουκουλόπουλου ακόμα και της πρώην προέδρου της Νεολαίας του κόμματος, κυρίας Τόνιας Αντωνίου.

Η άλλη περιζήτητη θέση είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου. Αυτό γιατί όχι μόνο επειδή ο εκπρόσωπος Τύπου δημιουργεί προσωπικές σχέσεις με δημοσιογράφους και επιχειρηματίες των media, αλλά επίσης γιατί όποιος θα είναι αυτός θα καταλάβει μία εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Πάντως οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δείχνουν πως ο κ. Βενιζέλος δεν θα κάνει πράξη φοβερά εντυπωσιακές ενέργειες και θα κινηθεί αργά στις όποιες αλλαγές.

Το επίπεδο που θα «παίξει» θα είναι κυρίως το μοίρασμα των θέσεων στη επιτροπή εκλογικού αγώνα. Εκεί ο κ. Βενιζέλος θέλει να συμμετέχουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι.