ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει επιτελικό χάος στον Πολιτισμό – Ερώτηση στη Μενδώνη για απλήρωτους συμβασιούχους

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει επιτελικό χάος στον Πολιτισμό – Ερώτηση στη Μενδώνη για απλήρωτους συμβασιούχους
Για «επιτελικό χάος» και στον τομέα του πολιτισμού καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Facebook/Theodore Zapounidis

Για «επιτελικό χάος» και στον τομέα του πολιτισμού καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με 38 βουλευτές του να καταθέτουν ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για απλήρωτους συμβασιούχους αρχαιολόγους

Ο πολιτισμός αποτελεί το νέο πεδίο κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το επιτελικό κράτος με την αρμόδια τομεάρχη Σία Αναγνωστοπούλου να μιλά για «επιτελικό μπάχαλο» και 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερώτηση προς τη Λίνα Μενδώνη με αφορμή τις εικόνες με απλήρωτους συμβασιούχους να κάνουν ξενάγηση στην Ακρόπολη το βράδυ της Κυριακής, με την πανσέληνο, δηλαδή, του Αυγούστου, φορώντας μπλουζάκια «δουλεύω απλήρωτος.

Οι 38 βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν «για ποιους λόγους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες και πώς το υπουργείο σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα της μισθοδοσίας τους».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν, επισημαίνουν ότι οι εκατοντάδες συμβασιούχοι στους αρχαιολογικούς χώρους που απασχολούνται στη φύλαξη και την καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες.

Ειδικότερα, αναφέρουν πως «εργαζόμενοι σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως Κνωσσός, Φαιστός, Σούνιο, Βραυρώνα, Μυκήνες, Αρχαία Επίδαυρος, Ολυμπία, κα, σύμφωνα με καταγγελίες τους, παραμένουν απλήρωτοι για τρεις και τέσσερις μήνες. Το πρόβλημα αυτό παραμένει άλυτο ύστερα από την πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει το ίδιο τη μισθοδοσία, χωρίς την απαραίτητη οργάνωση ανάλογου τμήματος» και προσθέτουν πως

-Επειδή διανύουμε εδώ και 1,5 χρόνο μία υγειονομική κρίση που επιτείνει τη δύσκολη οικονομική κατάσταση χιλιάδων συμβασιούχων στους αρχαιολογικούς χώρους.

-Επειδή το κράτος πρέπει να επιδεικνύει τον δέοντα σεβασμό σε ένα κλάδο εργαζομένων που καταφέρνει να διατηρεί την εικόνα της χώρας αψεγάδιαστη στο εξωτερικό.

-Επειδή όλοι οι εργαζόμενοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αμείβονται στην ώρα τους για την εργασία που παρέχουν» καλούν την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να απαντήσει «για ποιους λόγους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους παραμένουν απλήρωτοι» και «πότε σκοπεύει να δώσει λύση στο πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων αυτών;».

Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Επιτελικό μπάχαλο και στον Πολιτισμό. Για πρώτη φορά η πανσέληνος του Αυγούστου έγινε με τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού στην Ακρόπολη να φορούν μπλουζάκια «δουλεύω απλήρωτος». Για πρώτη φορά μουσεία κλείνουν μέσα στη θερινή σεζόν επειδή το προσωπικό δεν έχει λάβει τους μισθούς του εδώ και μήνες. Ντροπή στον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος για την εξαθλίωση εργαζομένων και τη μέγιστη δυσφήμιση για τη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εκκενώνονται τα Βίλια και ο Προφήτης Ηλίας με μήνυμα του 112 λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς