ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανδημία: Καμία πιθανότητα για οριζόντια μέτρα - Στοίχημα η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών

Κορονοϊός
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Στενά παρακολουθούν κυβέρνηση και ειδικοί την εξέλιξη της πανδημίας,  την αύξηση του ιικου φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και την αύξηση των διασωληνωμένων κσι των νοσηλειών. Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες λόγω της επιστροφής όσων βρίσκονταν σε διακοπές.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Newsbomb.gr πως η κυβέρνηση αποφάσισε ένα ισορροπημένο μείγμα περιορισμών ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων οριζόντιων μέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κρίσιμος παράγοντας για τον περιορισμό τις πανδημίας είναι η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους ανέφερε πως έχουν στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία της δημόσιας υγείας. «Θα ήταν άδικο για όσους έχουν εμβολιαστεί να εφαρμοστούν περιορισμοί οριζόντιου χαρακτήρα», προσέθεσε.

Πάντως στην κυβέρνηση δεν θέλουν επ’ ουδενί το Εθνικό Σύστημα Υγείας να φτάσει ξανά στα όριά του, όπως συνέβη τον περασμένο χειμώνα και θα συνεχίσουν την επιχείρηση «πειθώ» ώστε οι επιφυλακτικοί να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ξεκάθαρος ήταν χθες ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα ξανακλείσουν η κοινωνία, η οικονομία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια». «Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί από τη μία στιγμή στην άλλη, θα μάθουμε να ζούμε με αυτόν χρησιμοποιώντας τα όπλα, που έχουμε στην διάθεσή μας, τα μέτρα προστασίας θα μας συντροφεύσουν για λίγο καιρό ακόμη έως ότου ελέγξουμε την πανδημία του κορονοϊού», πρόσθεσε.

«Έχουμε στα χέρια μας το βασικό όπλο κατά της πανδημίας, που δεν είναι άλλο από το εμβόλιο. Έχουμε περισσότερους από 6 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είτε έχουν κάνει την πρώτη δόση, είτε έχουν κλείσει ραντεβού και 5,6 εκατομμύρια πολίτες, που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Το 54% της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 67% του ενήλικου πληθυσμού, που έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση ή θα την κάνει γρήγορα», συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτος

Όπως είπε «αν υπολογίσουμε και τους πολίτες που έχουν νοσήσει που υπολογίζονται στο 1-1,5 εκατ., τότε από τον επιθυμητό στόχο του τείχους ανοσίας, ήτοι το 70% του συνολικού πληθυσμού, μας χωρίζει ένα εκατομμύριο νέοι εμβολιασμοί, που θέλουμε να πετύχουμε τον επόμενο μήνα» τονίζοντας πάντως, πως τα 2/3 των ενηλίκων είναι πλήρως προστατευμένα από τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.