ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών: Από 1η Σεπτεμβρίου κανονικά οι αναστολές

Εμβολιασμοί
Από 1η Σεπτεμβρίου οι αναστολές των υγειονομικών
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λήγει την 1η Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τον εμβολιασμό όλων των υγειονομικών - Δεν θα υπάρξει παράταση 

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», δήλωσε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού μέχρι την 1η του Σεπτέμβρη.

«Από μεθαύριο λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών», τόνισε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας των εμβολιασμών

«Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Παράλληλα θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας, κ. Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ διεμήνυσε ότι «δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία», σημειώνοντας ότι η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «προλαβαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι λίγες χιλιάδες, σήμερα και αύριο να εμβολιαστούν, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις δουλειές τους ούτε με τη λειτουργία του ΕΣΥ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 13 Σεπτεμβρίου - O «γρίφος» της μάσκας