ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ευάγγελος Αποστολάκης - Ποιος είναι ο υπουργός που έγινε... πρώην μέσα σε μία ώρα

Αποστολάκης ανασχηματισμός κυβέρνηση πολιτική προστασία
Υπουργός Πολιτική Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ανακοινώθηκε ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας ωστόσο λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα αναλάμβανε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν δέχτηκε τελικά την πρόταση του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και δεν θα μπει στην κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Open o κ. Αποστολάκης. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε πως δεν πληρούνται οι όροι που είχε θέσει για την αποδοχή της πρότασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή, να επιτευχθεί διακομματική συναίνεση στο πρόσωπό του.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε στην θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά.

Ανασχηματισμός: Αυτές είναι οι αλλαγές στην κυβέρνηση

1. Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

2. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

3. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.

4. Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.

5. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.

6. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

7. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.

8. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου

9. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

10. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.

11. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Στον ανακριτή ο Ρούμπεν Σεμέδο (βίντεο)

Ίος: Σκότωσε 22χρονο Ιρλανδό με μία γροθιά – Πώς έγινε η δολοφονία