ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2021: Παρεμβάσεις στα τιμολόγια ρεύματος και φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

ΔΕΘ 2021: Παρεμβάσεις στα τιμολόγια ρεύματος και φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Να ανατρέψει το «βαρύ« κλίμα που διαμορφώθηκε το καλοκαίρι κατά της κυβέρνησης επιχειρεί ο πρωθυπουργός - Τι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ώστε να ανακάμψει και δημοσκοπικά η ΝΔ. 

Παρεμβάσεις για τα τιμολόγια ρεύματος και φοροελαφρύνσεις περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με στόχο να ελαφρύνει τα νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο έκρηξης τιμών ακόμα και σε βασικά είδη.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το σχέδιο της κυβέρνησης κινείται σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι να «σβήσουν» οι επιβαρύνσεις στις τσέπες των νοικοκυριών, ειδικά στα τιμολόγια του ρεύματος. Το κόστος των ρύπων έχει υπερδιπλασιαστεί κι αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού από 400-500 εκατ. ευρώ πέρυσι μπορεί να προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ φέτος. Αυτούς του έξτρα πόρους η κυβέρνηση εξετάζει να τους αξιοποιήσει ώστε να ελαφρύνει τα τιμολόγια των ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης.

Την ίδια ώρα, δεδομένου ότι η ανάπτυξη κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από το προσδοκώμενο, δημοσιονομικά περιθώρια για ένα «μέρισμα ανάπτυξης», το οποίο αφορά στην επιτάχυνση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και κατ’ επέκταση στην αύξηση του μισθού των εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% που αναμένεται για το 2023 σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.

Τέλος, στο τραπέζι βρίσκονται και οι έμμεσοι φόροι, το τέλος επιτηδεύματος, αλλά και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κορονοϊός: Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη Μ που έφτασε και στην Ελλάδα - Τα πρώτα κρούσματα

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από πλημμυρικά φαινόμενα

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Θήβα - Τι λέει για το φαινόμενο ο Λέκκας στο Newsbomb.gr