ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ - Τα μέτρα για τους νέους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός: 1.200 ευρώ, γονική παροχή και δωρεάν GB

Κυριάκος Μητσοτάκης
Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ
In Τime

Κίνητρα για τους νέους, ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

O πρωθυπουργός παρουσίασε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Νεολαία με τέσσερις κατευθύνσεις: Ισότητα στις ευκαιρίες, εξωστρέφεια, ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση, διεύρυνση.

«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρουσίασε τα μέτρα για τους νέους.

«Πρώτο ένσημο»

«Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν.
Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29, το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί θα τους προσφέρουμε 50 δωρεάν GB data στο κινητό τους», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα εξής:

  • Kαθιερώνεται από το 2022 η μόνιμη ψηφιακή κάρτα για τους νέους. Αυτό θα είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι παροχές του κράτους προς τους νέους.
  • Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για επιπλέον 50.000 θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας (συνολικά 150.000 θέσεις εργασίας).
  • Επέκταση στεγαστικού επιδόματος 1000 ευρώ/έτος και στους σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ.
  • Kατάργηση ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας για όλους τους νέους έως 29 ετών για φθηνότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο με μείωση έως 20 ευρώ σε κάθε λογαριασμό/μήνα.
  • Κατάργηση του φόρου γονικών παροχών και δωρεών από τους γονείς προς τα παιδιά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τα μέτρα για τους νέους:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΔΕΘ 2021: Τα 24 μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Φοροελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις

Μετά τη Δέλτα, τι; Ποια είναι η εικόνα της «μάχης» κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού

ΔΕΘ 2021: Πώς θα «εξαφανιστούν» οι αυξήσεις από λογαριασμούς ΔΕΗ και ρεύματος γενικά - Κάλυψη 80%