ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2021 - Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Στόχος μας μια κοινή πολιτική απέναντι στις πυρκαγιές

ΔΕΘ 2021 - Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Στόχος μας μια κοινή πολιτική απέναντι στις πυρκαγιές

Μητσοτάκης - ΔΕΘ 2021: Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η αντιμετώπιση των πυρκαγιών και οι γεωπολιτικές προκλήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης των εννέα ηγετών των χωρών της Μεσογείου. 

Για τη συνάντηση των εννέα – πλέον - ηγετών κρατών της Μεσογείου στην Αθήνα και την ανάδειξη του θέματος της κλιματικής κρίσης μίλησε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2021, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr.

«Κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν η συνάντηση των επτά της Μεσογείου, όμως προσθέσαμε ακόμα δύο χώρες και είμαστε εννέα», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση της Αμαλίας Κάτζου για τη συνάντηση που θα βάλει τις βάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «προτεραιότητα δεν είναι πλέον μόνο η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος αλλά και η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ είναι δεδομένο πως θα θέσουμε επί τάπητος και τις γεωπολιτικές προκλήσεις».

«Είναι μια συνέχεια της συζήτησης για τη βιοποικιλότητα που έγινε στη Μασσαλία. Το ζήτημα των πυρκαγιών απασχολεί όλες τις χώρες και γι' αυτό θα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντησή μας στην Αθήνα» σημείωσε ο πρωθυπουργός στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ισχυρή δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα

Λέκκας στο Newsbomb.gr: Στην Κάτω Κηφισιά το επίκεντρο του σεισμού - Γιατί ήταν τόσο αισθητός

Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου