ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση αποδόμησης των εξαγγελιών Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ με όχημα την ακρίβεια και τις αυξήσεις

Αλέξης Τσίπρας για εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει καθημερινά μέχρι και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ τις προτάσεις του για θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσει υγιώς η αγορά
INTIME

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει καθημερινά μέχρι και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ τις προτάσεις του για θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσει υγιώς η αγορά

Να δείξει στους πολίτες ότι οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη είναι είτε ανεπαρκείς, είτε υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και σε καμία περίπτωση υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους τομεάρχες του κόμματος να έχουν ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια αποδόμησης των όσων παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

Με την ακρίβεια τα έχει χτυπήσει «κόκκινο» και τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για τα εγγύς μέλλον εξαιτίας των εκρηκτικών αυξήσεων στην ενέργεια, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε σήμερα «σταγόνα στον ωκεανό» τις παρεμβάσεις ύψους 150 εκατομμυρίων, τις οποίες προανήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δεδομένο ότι το θέμα των τιμών στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο θα κυριαρχήσει τις επόμενες εβδομάδες στη δημόσια συζήτηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει καθημερινά μέχρι και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο «Βελλίδειο» τις προτάσεις του για θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσει υγιώς η αγορά, υπό ένα πλέγμα προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την βιομηχανία και μειώσεις σε συγκεκριμένες φορολογικές υποχρεώσεις.

«Επαναλήψεις» και αναπάντητα ερωτήματα για μέτρα

Στον τομέα των Οικονομικών, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι στις κυβερνητικές παροχές ύψους 4 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν, συνυπολογίζονται και ξαναμετρώνται ως «ελαφρύνσεις» στις ήδη υπάρχουσες και ανεπαρκείς ενισχύσεις λόγω covid. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου μιλάει για εμπαιγμό έναντι της μεσαίας τάξης, υποστηρίζοντας πως αντί να μετατρέψει σε μη επιστρεπτέα το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο όχι απλώς να επιμείνει στη μερική μείωσή της, αλλά και να συνυπολογίσει αυτή την ήδη εξαγγελθείσα μερική μείωση ως νέα παροχή.

«Επανάληψη» θεωρούν, επίσης, και τα όσα ανακοίνωσε με την εισφορά αλληλεγγύης, εξαιρώντας για μία ακόμη φορά δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, αλλά και με τις μειώσεις φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και των εισφορών.

Στο σημείο που στέκονται ιδιαίτερα από τη Κουμουνδούρου, είναι στα όσα δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κυρίως για τη μείωση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου, αλλά και για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε αποκλιμακωθούν οι τιμές και από τους ιδιώτες παρόχους.

Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και ευνοημένοι από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, που δεν είναι άλλοι παρά οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που είναι οι μόνες που έχουν κέρδη, για τις οποίες υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση φορολογίας και φορολογική ελάφρυνση για συγκέντρωση κεφαλαίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Νίκαια: 58χρονος έριξε οξύ στην πεθερά του - Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του

Ταγίπ Ερντογάν: Σοβαρή η κατάστασή του! Η μάχη με τον καρκίνο, η επιληψία και το αυτοάνοσο