ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Κλείνει την «ψαλίδα» ο ΣΥΡΙΖΑ – Αρνητικό το κλίμα για οικονομία και ανασχηματισμό

Μητσοτάκης, Τσίπρας
Μητσοτάκης, Τσίπρας
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Ψαλίδισμα της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV.

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου, διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 10% ωστόσο η διαφορά έχει μειωθεί σχεδόν 3 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτή τη φθορά με το ποσοστό να παραμένει κοντά στο 24%.

Η δημοσκόπηση μπορεί να μεταφραστεί ως ένα ηχηρό χαστούκι στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό καθώς το 6% θέλει να ψηφίσει άλλη παράταξη και το 13% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η Alco καταγράφει 49% αρνητική εκτίμηση από τους πολίτες και μόλις το 22% απαντά θετικά.

Παράλληλα, αρνητικό είναι το κλίμα και για την οικονομία με το 42% να εκτιμά ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί αρκετά από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και το 27% να λέει ότι επηρεάστηκε πολύ. Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Παράλληλα, το 43% σημειώνει ότι τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης δεν βοηθούν καθόλου την οικογένειά τους ενώ 22% απαντούν «λίγο».

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται, πάντως ότι ο Πρωθυπουργός καταγράφει πτώση στη δημοφιλία του της τάξης του 5% καθώς στην προηγούμενη μέτρηση η δημοφιλία του βρισκόταν στο 41%.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι εντός 2022 θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Τέλος, στο ερώτημα «τι ψηφίζουν» όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί το 23% φαίνεται να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 7% Νέα Δημοκρατία.

Κυβέρνηση... βγάζουν οι αναποφάσιστοι, αυτοί που θα έριχναν λευκό και αυτοί που θα ψήφιζαν άλλη παράταξη, με το ποσοστό των παραπάνω να φτάνει το 44%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.255 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 39 νεκροί σε 24 ώρες, στους 352 οι διασωληνωμένοι

Καταγγελία μητέρας 19χρονης: Η κόρη μου υπέστη σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι