ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Διευρύνθηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες

Σκέρτσος εργαζόμενοι δικαιώματα ψηφιακές πλατφόρμες
Ο κ. Σκέρτσος τονίζει ότι δεν υπήρξε υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα.
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, προχώρησε σε ανάρτηση για το τι ισχύει αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποιεί ποια είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες, πριν και μετά το νόμο 4808/2021.

Ο κ. Σκέρτσος τονίζει ότι τα δικαιώματα των εν λόγω εργαζομένων διευρύνθηκαν, αντιθέτως δεν υπήρξε υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

«Η gig economy, η εργασία μέσω πλατφόρμας, είναι μια νέα εργασιακή πραγματικότητα που προσφέρει ευκαιρίες για εισόδημα αλλά και κινδύνους για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά από τη σημερινή κυβέρνηση με διεύρυνση δικαιωμάτων υπέρ των εργαζομένων και χωρίς καμία απολύτως υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Για να τελειώνουμε λοιπόν με τα fake news, εδώ σε έναν πίνακα τι ίσχυε ΠΡΙΝ και τι ισχύει ΜΕΤΑ τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα για όσους γοητεύονται ακόμη απο το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» ενός κόμματος που αποδείχθηκε στην πράξη ότι μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους ενώ στην πραγματικότητα δυσκολεύεται να παράγει θετικό αποτέλεσμα στις ζωές, τα εισοδήματα και τις δουλειές τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Θεμιστοκλέους: Δεν είναι υποχρεωτική η 3η δόση – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 60 και άνω