ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση για σχολεία: Πεποίθησή μας ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά με το σχέδιο που έχουμε

Οικονόμου για σχολεία
Την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι το σχέδιο που έχει για τη λειτουργία των σχολείων θα επιτρέψει να μείνουν ανοιχτά μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
ΙΝΤΙΜΕ

Την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι το σχέδιο που έχει για τη λειτουργία των σχολείων θα επιτρέψει να μείνουν ανοιχτά μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Να καθησυχάσει γονείς και εκπαιδευτικούς μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων σε παιδιά μια εβδομάδα μετά τη λειτουργία των σχολειών επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Σε ό,τι αφορά τα σχολεία η πεποίθησή μας να μείνουν ανοιχτά βασίζεται σε ένα σχέδιο των ειδικών για τη δυνατότητα να έχουμε τα εμβόλια, τον συχνό έλεγχο. Είναι ένα σχέδιο που μας παρέχει εγγυήσεις να μείνουν οι αίθουσες ανοιχτές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Όπως τόνισε «η ομάδα των ανήλικων είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο (σ.σ. από τον κορονοϊό) γιατί δεν υπάρχει εμβολιασμός σε παιδιά κάτω από τα 12 έτη και στα παιδιά 12-17 ετών τώρα ξεκινήσαμε την επιχείρηση εμβολιασμού. Το γνωρίζαμε και το περιμέναμε και γι’ αυτό εκπονήσαμε αυτά τα πρωτόκολλα». «Παρακολουθούμε την κατάσταση και η προσπάθειά μας θα είναι προς την κατεύθυνση η εκπαίδευση να μείνει ανοιχτή» κατέληξε για το θέμα ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς, δε, για το ενδεχόμενο μέτρων για τη Θεσσαλονίκη απάντησε ότι «στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες, Τετάρτη, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είχε επαφές με φορείς της πόλης για να εξεταστεί η κατάσταση με τον κορονοϊό. Δεν υπάρχει στην προοπτική lockdown όπως αυτά στο παρελθόν. Αυτό που κάναμε είναι να επισημάνουμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Οικονόμου για εμβολιασμούς

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι «θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμη μέσα ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Αυτό όμως όχι μόνον δεν αναιρεί, αλλά αντίθετα αναδεικνύει τη σημασία όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα στο κομμάτι των εμβολιασμών. Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4 συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό».

«Αν δούμε την κατάσταση αντίστροφα, εξαιρώντας τους ανηλίκους, μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί αυτοί είναι συντριπτικοί. Τα αποτελέσματα αυτά δεν προέκυψαν στην τύχη, δεν ήρθαν δια μαγείας. Πετύχαμε να έχουμε επάρκεια εμβολίων, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη ακόμα και σήμερα. Οργανώσαμε ένα άρτιο, αποτελεσματικό, λειτουργικό, ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης. Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες που προέκυψαν. Πείσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Παρά την αμφίσημη στάση μέρους της Αντιπολίτευσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα και τη συστηματική εκστρατεία παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού από ανεύθυνα άτομα και συλλογικότητες» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δουλέψαμε για την επιτυχία αυτή και σήμερα είμαστε ευγνώμονες τόσο για την ανταπόκριση των πολιτών όσο και για το μόχθο όσων πήραν και εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στην προσπάθεια του εμβολιασμού. Η επιτυχία ήλθε ως αποτέλεσμα σκληρής προετοιμασίας, οργάνωσης και πίστης στο σκοπό. Και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε έτσι ώστε και αυτό το 15% των ενηλίκων που δεν διαθέτει σήμερα αντισώματα απέναντι στον ιό να εμβολιαστεί» κατέληξε την αναφορά του στο θέμα των εμβολιασμών ο Γιάννης Οικονόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Ρόδο: Η 31χρονη φοβόταν «θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»-Την παρακολουθούσε ο 40χρονος

Πηγή Δεβετζή: Με παρενόχλησε σεξουαλικά παράγοντας του αθλητισμού - «Κατέβασε το παντελόνι του και…»

Βέροια: Κάθισε σε πεζούλι να ξεκουραστεί και σκοτώθηκε