ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Συνεργασία για μια κυβερνώσα Αριστερά

Κουβέλης: Συνεργασία για μια κυβερνώσα Αριστερά

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Φ. Κουβέλης υπεραμύνθηκε της συνεργασίας με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως η συνεργασία αυτή έρχεται να καταγράψει «την κοινή επιδίωξη για μια Αριστερά κυβερνώσα, για μια Αριστερά η οποία μπορεί να διαμορφώνει αποφασιστικές εξελίξεις και να μετακινεί την πολιτική από τη βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση».

Την ίδια ώρα, στον πρόεδρο της Βουλής διαβιβάστηκε η επιστολή με την οποία ανακοινώνεται η συγκρότηση της ΚΟ, η οποία αποτελείται από δέκα βουλευτές: τον πρόεδρο της ΚΟ Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό (Β' Αθηνών), Θανάση Λεβέντη (Περιφέρεια Αττικής), Βασίλη Οικονόμου (Περιφέρεια Αττικής), Νίκο Τσούκαλη (Αχαΐας), Οδυσσέα Βουδούρη (Μεσσηνίας), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Γιώργου Παπαμανώλη (Κυκλάδων), Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας).

«Πρόκειται, για μια συνεργασία η οποία προέκυψε στη βάση κοινού πολιτικού τόπου, κοινής προγραμματικής θέσης και κοινής διεκδίκησης, όχι μόνο σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και με τη συνολικότερη διεκδίκηση για την ανάδειξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως μια πολιτική αναγκαιότητα. Η συνεργασία αυτή, επανέλαβε, στηρίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο και σε κοινό πολίτικο πρόγραμμα, το οποίο όπως υπογράμμισε, αποτελεί την εναλλακτική πρόταση προς την ασκούμενη πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, «πολιτική που έφερε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση ... την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι που οδήγησε στο τεμαχισμό της κοινωνίας».

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπερασπίστηκε την πολιτική συμμαχιών του κόμματός του τόσο απέναντι σε εσωκομματικές αμφισβητήσεις, όσο και έναντι της κριτικής που υφίσταται για τη συνεργασία με πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

«Οι βουλευτές αυτοί, είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική» και, όπως σημείωσε, δεν προσέρχονται σε συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ από ιδιοτελή επιλογή, καθώς αν ήθελαν να υπηρετήσουν το ευκαιριακό, θα το είχαν κάνει προς άλλες κατευθύνσεις. Η συμμετοχή τους στη ΔΗΜΑΡ», υποστήριξε, «στηρίζεται σε πολιτική επιλογή και αντιστοιχείται με όσα παλεύει η Δημοκρατική Αριστερά».

Ο κ. Κουβέλης γνωστοποίησε ότι εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος.

Πλέον, ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να ανακατανείμει το χρόνο των ομιλητών στο κοινοβούλιο, έτσι ώστε να καλύπτει και τη συμμετοχή των νέων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και βεβαίως και των προέδρων τους.