ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκλίνεται στο σύστημα

Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκλίνεται στο σύστημα

Υπέρ της ριζικής αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. τάχθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση, θα πρέπει να γίνει αποδέσμευση της χώρας από την Ευρώπη, με ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση του πλούτου της χώρας. «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα αλλάξουν τους συσχετισμούς και στο εξωτερικό», δήλωσε, σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υποκλίνεται στο σύστημα» και θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας τόσο με το κόμμα της Κουμουνδούρου, όσο και με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Υπέρ της μείωσης της χρηματοδότησης

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, σημειώνοντας ότι ο Περισσός δεν θα διαμαρτυρηθεί ακόμη κι αν καταργηθεί.

Ωστόσο, αντιτάχθηκε κατηγορηματικά στα ονομαστικά κουπόνια, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της δεν θα δώσει ονόματα μελών και φίλων στη δημοσιότητα, για να μην βρεθούν σε δίωξη.

«Αν μας πουν ότι αν δεν δώσετε ονόματα δεν θα πάρετε κρατική επιχορήγηση, τότε δεν θα πάρουμε κρατική επιχορήγηση, είναι θέμα αρχής», ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενη στην υπαγωγή της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικά, η κ. Παπαρήγα άφησε αιχμές για πολιτικά πλήγματα που δέχθηκε το ΚΚΕ και εμπόδισαν την επιχείρηση να πάρει νέες δουλειές.

Για το κίνημα της πατάτας

Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τον προβληματισμό της για το «κίνημα της πατάτας», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μαζικό κίνημα και δεν καταργεί τους μεσάζοντες.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ένα πραγματικά μαζικό κίνημα είναι αδύνατον να ελεγχθεί 100%, και προσέθεσε ότι το ΚΚΕ δεν φοβάται τη λαϊκή πρωτοβουλία.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την ηγεσία του κόμματος, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να αναλάβει όποια δουλειά της δώσει το ΚΚΕ.