ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Άθλιοι οι υπαινιγμοί Τσίπρα για τις γαλλικές φρεγάτες

Γιάννης Οικονόμου
Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην ερώτηση του Newsbomb.gr για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην ερώτηση του Newsbomb.gr για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας

Για «άθλιους υπαινιγμούς» του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την συμφωνία για την αγορά των γαλλικών φρεγατών Belh@rra έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κληθείς από το Newsbomb.gr στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του το απόγευμα της Δευτέρας.

«Αυτό το ντεκόρ στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν πάρα η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Τσίπρα γιατί το αντιπολιτευτικό του μένος τον οδηγεί να είναι απέναντι σε μια ακόμη εθνική επιτυχία» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι άθλιοι υπαινιγμοί».

Ο Γιάννης Οικονόμου πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ότι «αφού έχει στραμμένο το βλέμμα του στο παρελθόν αν θέλει περισσότερες πληροφορίες έχει στο περιβάλλον του πολλούς ανθρώπους για να του τις περιγράψουν με ακρίβεια».

Η αναφορά Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε τη Δευτέρα στο ζήτημα του νέου γύρου εξοπλιστικών προγραμμάτων, την αγορά των Rafale και τη συμφωνία για τις φρεγάτες και τις κορβέτες, αλλά και τη συμφωνία για τη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης στη Καλαμάτα, αναρωτώμενος αν έχουμε γυρίσει «στις εποχές του Γιάννου και του Άκη», συγκρίνοντας την σημερινή συμπεριφορά της κυβέρνησης με τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα στα τέλη του ΄90 και στις αρχές του ΄00, με τους τότε υπουργούς να εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου

Οικονόμου για συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας και στο πρώτο κομμάτι της εισαγωγικής του τοποθέτησης σχολίαζοντας και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε «αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της χώρας, μια επιτυχία ιστορικών διαστάσεων. Ο διεθνής αντίκτυπος και το πολιτικό και στρατιωτικό της αποτύπωμα ήδη αποτελούν την τρανότερη απόδειξη. Προσδοκούμε κι ελπίζουμε σε ένα αραγές εθνικό μέτωπο, σε μια πανεθνική πανστρατιά στήριξης της συμφωνίας και των εθνικών μας συμφερόντων.

Δυστυχώς, όμως, για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διπλωματικό περιβάλλον και για αυτό επιλέγει –για μια ακόμη φορά - να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της Ελλάδας.

Να θυμίσω απλώς ότι δεν είναι η πρώτη φορά, το ίδιο έκανε και στη Συμφωνία με την Αίγυπτο. Η χθεσινή του ομιλία, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ανερμάτιστη, με αναμασημένα υπονοούμενα κλισέ και ψέματα. Ήταν ενδεικτική της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται, αντιλαμβανόμενος το προσωπικό πολιτικό του αδιέξοδο. Προσπάθησε να παρουσιάσει την εικόνα της χώρας που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πραγματικότητα και την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Η συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας αναβαθμίζει στρατηγικά την Πατρίδα μας, διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, εμπεδώνει το ρόλο της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί το πρώτο βήμα για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

Απέναντι σε όλο αυτό ο κ. Τσίπρας επιλέγει να γίνει η εθνική εξαίρεση. Η αντιμετώπισή του απέναντι στην συμφωνία είναι πολιτικά και εθνικά ασύνετη. Είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ο κ. Τσίπρας με τις αγκυλώσεις, τις εμμονές και τις ψευδαισθήσεις του είναι απέναντι σε μια συμφωνία που αποτελεί πρώτα και πάνω απ’ όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της Κυβέρνησης. Ο Ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και με κραυγές, αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις. Και αυτή την πολιτική ακολουθούν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε νεκρός 30χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη

Δίκη για βιτριόλι: Δεν αντάλλαξαν βλέμμα Ιωάννα και Έφη - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

Καιρός: Πότε ξεκινούν και πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες – Σε δύο ατμοσφαιρικά βουνά η Ελλάδα