ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Ο Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της διακυβέρνησής του

Οικονόμου ενημέρωση
Ο Γιάννης Οικονόμου
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στο Newsbomb.gr για τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις. 

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με την χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και τη θέση του για την εξεταστική επιτροπή για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα βασικά ζητήματα που ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει να διερευνηθούν, δηλαδή το θέμα της χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης και το θέμα για τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και προβάλλουν τα αποτελέσματα τους, θέλουμε να διερευνηθεί σε όλο του το χρονικό βάθος. Δηλαδή από το 2015 μέχρι και σήμερα».

Ακόμη, σημείωσε ότι «ο πιο λογικός τρόπος με τον οποίο όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι το ζήτημα και αυτά πρέπει να ψάξουμε, είναι να συμφωνήσουμε σε μια κοινή πρόταση και να τη φέρουμε ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου. Να συγκεντρώσει την ευρύτερη κοινή αποδοχή που φαίνεται ότι όλοι θέλουν να ερευνηθούν τα ζητήματα αυτά. Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης που έχει χαρακτηριστεί με μια σειρά από συμπεριφορές σε ότι αφορά την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης. Και χαρακτηρίζεται από μια σειρά περίεργων και πολλαπλών συμπτώσεων σε ότι έχουμε να κάνουμε με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.Προβλέψεις οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν από το τελικό αποτέλεσμα, εταιρείες που συνδέονταν με στενούς του συνεργάτες. Προβολή αυτών των δημοσκοπήσεων σε συγκεκριμένα μέσα που αποτελούσαν και τους δημοσιογραφικούς βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η δική μας επιλογή είναι με ένα τρόπο θεσμικά σοβαρό να ορίσουμε την ουσία αυτών που θέλουμε να ερευνήσουμε και να το ψάξουμε με τον μεγαλύτερο δυνατό τρόπο και τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να δραπετεύσει από αυτό, η Κ.Ο. της ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής θα πάμε σε δύο εξεταστικές», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Υπουργείο Υγείας: «Καλύπτουμε τα έξοδα για τη Μυρτώ σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία»