ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Όχι στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών

Κουβέλης: Όχι στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών

Να μην προχωρήσει στη δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης σε σημερινές δηλώσεις του στην Κάλυμνο, απ΄ όπου άρχισε τριήμερη περιοδεία στα Δωδεκάνησα, εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία στρατοπέδων για τους μετανάστες.

«Για την αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος των μεταναστών απαιτείται ένα πακέτο μέτρων, που μπορεί να έχουν αποτελεσματικότητα, μόνο αν εφαρμοστούν στο σύνολό τους», τόνισε ο κ. Κουβέλης, εκφράζοντας τη διαφωνία του με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

«Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε, βεβαίως, με δηλώσεις που καλλιεργούν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κάλεσε την κυβέρνηση να φροντίσει για τη δημιουργία χώρων στέγασης πλησίον των μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας, με σκοπό τον γρήγορο έλεγχο της κάθε περίπτωσης για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή της επαναπροώθησής τους.

Για το πρόβλημα της ανεργίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα. Ο κοινωνικός ιστός είναι πια διαλυμένος και είναι ανάγκη και πρωταρχικό μέλημα να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας.