ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: «Για να μπορέσει η περιοχή να σταθεί όρθια θα πρέπει να ενισχυθούν οι πολίτες»

Ηλιόπουλος: «Για να μπορέσει η περιοχή να σταθεί όρθια θα πρέπει να ενισχυθούν οι πολίτες»
patrisnews

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για την αξιοποίηση της δυναμικής των πόλεων και των περιφερειών.

Χωρίς δημόσια εργαλεία πολιτικής και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο δεν μπορούμε να μιλάμε για μία ανάπτυξη, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στην αξιοποίηση της δυναμικής των πόλεων και των περιφερειών.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, κεντρικό εργαλείο και μεγάλη κατάκτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οποίο όπως είπε δεν έχει καμία διαδικασία διαβούλευσης με περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

“Είναι σωστή η παρατήρηση που γίνεται από τους ανθρώπους αυτοδιοίκησης ότι λείπουν τα εργαλεία γιατί πάρα πολλά εργαλεία είναι αποκλειστικά στο κεντρικό κράτος, είναι πιο συγκεντρωτικό το ελληνικό κράτος” είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι είναι προσεκτική και στοχευμένη ενώ μιλώντας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης υπογράμμισε ότι επιλογή της Κυβέρνησης ήταν η Ελλάδα να μην επενδύσει στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, δεν υπήρξε εμπλοκή σε ένα τόπο απαιτητικό θέμα του ιδιωτικού τομέα με αποτέλεσμα όλο το βάρος της πανδημίας να πέσει πάνω στο δημόσιο σύστημα. “Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι λιγότεροι από όσο ήταν πριν ξεκινήσει η κρίση” είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την διαχείριση των φυσικών καταστροφών ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για την δασοπροστασία που ήταν στελεχωμένη με 5.000 εργαζόμενους αλλά η ΝΔ προχώρησε σε κατάργηση του προγράμματος ενώ αναφέρθηκε και στους δασικούς χάρτες που δεν έχουν ολοκληρωθεί.

“Το να μην έχεις δασικούς χάρτες πρώτα από όλα δεν βοηθάει ένα σοβαρό επενδυτή πουθενά ενώ παράλληλα είναι σαν να κλείνεις το μάτι σε κάποιους που έχουν βάλει στο χέρι στο μάτι δασική έκταση” τόνισε.

Μίλησε για εργαλειοποίηση των πυρκαγιών, με την Κυβέρνηση να πανηγυρίζει για το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, παραδέχθηκε ότι στο Μάτι υπήρχαν πολιτικές ευθύνες και μίλησε για το πρόγραμμα στήριξης που είναι απαραίτητο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας . “Όταν δεν προχωράνε ουσιαστικά έργα υποδομής όπως το οδικό δίκτυο, όταν δεν έχει σύνδεση με το τρένο, υπάρχει το αίσθημα της εγκατάλειψης και κυρίως μετά στις περιοχές του 2007, οπότε πάρα πολλές περιοχές και χωριά ερήμωσαν.

Πηγή: patrisnews

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κηφισιά: Νεκρός ο υπάλληλος που δέχθηκε πυροβολισμούς

Τραγωδία στην Κηφισιά: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας - «Φώναζε αιμόφυρτος βοηθήστε με»

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Ρoή Ειδήσεων