ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος για 28η Οκτωβρίου: Δεν απειλούμε κανέναν και δεν δεχόμαστε απειλή από κανέναν

Παναγιωτόπουλος 28η Οκτωβρίου
Δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλο για την 28η Οκτωβρίου
INTIME/ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλο, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η δήλωση του

«Σήμερα εδώ στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη τιμούμε και εορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Μόλις παρακολουθήσαμε μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση, προκειμένου να τιμήσουμε την μνήμη των ηρώων εκείνων που πολέμησαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους.

Τον Οκτώβρη του 1940 η Ελλάδα νίκησε θεωρητικά έναν ισχυρότερο αντίπαλο, ένα αλαζονικό ολοκληρωτικό καθεστώς με επεκτατικές διαθέσεις που θάφτηκαν στα χιόνια της Πίνδου. Και το πέτυχε τούτο διότι ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος, συνειδητοποιημένος και έτοιμος να πολεμήσει και να νικήσει. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις επίσης ήταν έτοιμες να κάνουν το καθήκον τους και γιατί η πολιτική ηγεσία είπε το ΟΧΙ ευρισκόμενη σε πλήρη σύμπλευση με το λαϊκό αίσθημα. Αλλά είχε φροντίσει και εγκαίρως και για την προς πόλεμο προπαρασκευή του στρατεύματος. Μια πραγματικότητα που ίσως ακούγεται σαν ιστορική λεπτομέρεια, που είχε όμως καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Αν πρέπει να διδαχθούμε, και πρέπει να διδαχθούμε, από το παράδειγμα του έπους του ’40 είναι ότι όταν είμαστε ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή και να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δοκιμασία.

Και κάτι τελευταίο λόγω της ημέρας, παρακολουθήσαμε μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση. Θαυμάσαμε τα μέσα, τα οπλικά συστήματα αλλά και το φρόνημα των στελεχών που παρήλασαν. Η Ελλάδα θωρακίζεται και θα συνεχίσει να θωρακίζεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μεθοδικής στη βάση ενός οργανωμένου σχεδίου που εκπονήσαμε στο Υπουργείο Άμυνας με την αγαστή συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, και φυσικά υπό την τελική έγκριση του πρωθυπουργού.

Η Ελλάδα λοιπόν θα συνεχίζει να θωρακίζεται επεκτείνοντας και εντείνοντας τις αμυντικές συμμαχίες με φίλες χώρες αλλά και αναβαθμίζοντας τα οπλικά της συστήματα. Και τούτο το κάνουμε διότι αντιλαμβανόμαστε την χώρα ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και διότι ενώ δεν απειλούμε κανέναν, δεν μας αρέσει και να απειλούμαστε από κανέναν. Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Ζήτω το Έθνος!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

28η Οκτωβρίου: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα» από τον πιλότο της ομάδας Ζευς

28η Οκτωβρίου: Ποιος είναι ο Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής που πέταξε με το F-16 «ΖΕΥΣ» (vid)

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Ρoή Ειδήσεων