ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Μέρκελ: Το... μενού που είχε το δείπνο με θέα την Ακρόπολη - Δείτε τις φωτογραφίες

Κυριάκος Μητσοτάκης - Άνγκελα Μέρκελ
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα βρίσκεται από τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου η Άνγκελα Μέρκελ, κατόπιν πρόσκλησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά την άφιξή της, η καγκελάριος μετέβη στην οικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρέθεσε προς τιμήν της ιδιωτικό δείπνο με θέα την Ακρόπολη.

Στο τραπέζι, συζητήθηκαν διάφορα θέματα με «πρώτο πιάτο» -όπως αναμενόταν- την ανταλλαγή απόψεων για την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν σε χαλαρό κλίμα για μια σειρά από διμερή και διεθνή θέματα.

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Το μενού του δείπνου

Το δείπνο Μέρκελ-Μητσοτάκη είχε άρωμα Ελλάδας, με έντονα στοιχεία από την κρητική κουζίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για ορεκτικό οι δύο ηγέτες δοκίμασαν κρητικά καλτσούνια. Στο τραπέζι υπήρχε και η παραδοσιακή ελληνική σπανακόπιτα. Το κυρίως γεύμα περιελάμβανε ψάρι, ενώ συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα και ελληνικό κρασί.

Δείτε στο βίντεο του Mega που ακολουθεί τη στιγμή άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Το σημερινό πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 09:00 το πρωί με την ομιλία της σε νέους, που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη στρατιωτική παρέλαση - Όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα» από τον πιλότο της ομάδας Ζευς

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»