ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου τινάζει στον αέρα τα debate – Δεν υπήρξε σήμερα απόφαση

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου τινάζει στον αέρα τα debate – Δεν υπήρξε σήμερα απόφαση

Σε μία κίνηση που δείχνει εμφανή αμηχανία προχώρησε η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, μπλοκάροντας με διάφορα προσχήματα -σε πρώτη φάση- την απόφαση για τη διεξαγωγή των τηλεμαχιών ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ, δεν υπήρξε απόφαση.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, οι εκπρόσωποι των έξι διεκδικητών της αρχηγίας της παράταξης και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ θα συναντηθούν ξανά αύριο, ελπίζοντας να υπάρξει συμφωνία αυτή τη φορά.

Από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την αρχή και ζήτησε τη διεξαγωγή τριών debates (δύο με τη συμμετοχή όλων στο πρώτο γύρο και ένα ανάμεσα στους δύο που θα λάβουν μέρος στον δεύτερο), φάνηκε να υπάρχει συμφωνία επί του θέματος, αφού ο ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι για την ηγεσία ξεκίνησαν να στέλνουν αντίστοιχες επιστολές προς την ΕΔΕΚΑΠ.

Παρά τις μικρές διαφωνίες σε επί μέρους λεπτομέρειες, όλα έδειχναν πως το μόνο που απέμενε να συμφωνηθεί ήταν ζητήματα οργανωτικά. Αν δηλαδή θα μετέδιδε η ΕΡΤ το ένα και το δίκτυο των περιφερειακών σταθμών το άλλο, αν θα υπήρχαν ερωτήσεις μόνο από δημοσιογράφους ή και αν θα μπορούσε ο ένας υποψήφιος να ρωτάει τον άλλον. Θέμα ουσίας δεν είχε τεθεί.

Όλο αυτό το διάστημα, η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου δεν είχε τοποθετηθεί επί του ζητήματος. Σήμερα, όμως, την ώρα που η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ και των αντιπροσώπων των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος συνεδρίαζαν προκειμένου να οριστικοποιήσουν την διαδικασία, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού έθεσε ζητήματα τα οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τους υπόλοιπους, μπλοκάροντας επί της ουσίας την απόφαση.

Επί της ουσίας, η πλευρά Παπανδρέου ζήτησε να γίνει μέσω zoom ή μέσω τηλεοπτικούς link η συζήτηση και όχι διά ζώσης, θεωρώντας ότι μπορεί να μεταβληθεί η συζήτηση σε reality show – άγνωστο το γιατί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού έθετε συνέχεια «βέτο» για όλα τα θέματα, προκαλώντας μεγάλο εκνευρισμό στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Η συζήτηση θα επαναληφθεί αύριο, με τους εκπροσώπους των Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλου Γερουλάνου, Παύλου Χρηστίδη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρά Λοβέρδου, να ελπίζουν ότι δεν θα πέσουν ξανά στον τοίχο που για άγνωστους λόγους υψώνει η πλευρά Παπανδρέου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Σεμίνα Διγενή: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της για τον Φιλιππίδη

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές