ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι, οι πολιτικές σπέκουλες και τα «μαχαιρώματα»

ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι, οι πολιτικές σπέκουλες και τα «μαχαιρώματα»

Τις πολιτικές σπέκουλες επιχειρούν να περιορίσουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Οι παρασκηνιακές διεργασίες είναι έντονες και τις προηγούμενες ημέρες φούντωσε η φημολογία αναφορικά με την ενεργοποίηση μηχανισμών που επιχειρούν τη μαζική μεταφορά ψηφοφόρων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων.

Και δεν είναι καθόλου τυχαία όσα είπε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτών των καταγγελιών. «Θέλω τον πρόεδρο της παράταξης να τον εκλέξουν άνθρωποι που πιστεύουν ιδεολογικά στον χώρο μας και όχι τρίτες δυνάμεις που ανήκουν κατά συνείδηση στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί όποιος περνάει απέξω, ψήφισε και θα ξαναψηφίσει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, να θέλει να επηρεάσει το ποιος εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι αδιανόητο και δείχνει έλλειψη πολιτικού πολιτισμού κάποιοι να κινητοποιούν τέτοιες δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη ΕΡΤ.

Ανάλογο ήταν το ύφος και από το Γιώργο Παπανδρέου, που δήλωσε με νόημα ότι «δεν πρέπει να δεχθούμε έξωθεν παρεμβάσεις που αφορούν την αυτόνομη πορεία του κινήματός μας. Έχουμε όλοι ευθύνη και όλοι κρινόμαστε. Και εντέλει, θα αποφασίσει και θα εγγυηθεί αυτήν την πορεία η μεγάλη συμμετοχή του ελληνικού λαού».

Αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος ερωτηθείς σχετικά είπε «όσοι προσέλθουν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ευπρόσδεκτοι και τους καλωσορίζω». Και από τη Χαριλάου Τρικούπη, όμως, με αφορμή δημοσκόπηση για το ΚΙΝΑΛ, από το βράδυ της Τρίτης, φρόντισαν να στείλουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις σημειώνοντας πως το κόμμα «δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός».

Πλέον μεταξύ των υποψηφίων επικρατεί κλίμα καχυποψίας και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι.

Ενώ τω μεταξύ οι έξι υποψήφιοι ετοιμάζονται για τις τηλεοπτικές τους αναμετρήσεις. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αιχμηρός απέναντι στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να διεξαχθούν τα ντιμπέιτ με τη χρήση του διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, λέγοντας ότι «αυτό το μοντέλο δεν είναι ντιμπέιτ, είναι παράλληλοι μονόλογοι. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Διά ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της Δημοκρατική Παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα».

Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός, δεν φαίνεται να κάνει πίσω παρά τις αντιρρήσεις των άλλων 5 «μνηστήρων» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και επέμεινε: «Αυτή η πρόταση παραμένει στο τραπέζι. Θέλω να τονίσω ότι η πρόταση αυτή έχει ως στόχο έναν σοβαρό διάλογο, ώστε να αποφύγουμε ένα ντιμπέιτ - ριάλιτι σόου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Γωγώ Τσαμπά: Έχασε 22 κιλά και είναι αγνώριστη (video)