ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φωτογραφική η τροπολογία Βορίδη», αντιδρούν οι αυτοκινητιστές

«Φωτογραφική η τροπολογία Βορίδη», αντιδρούν οι αυτοκινητιστές

Το επάγγελμα της μεταφοράς καυσίμων «κλείνει» για μια 10ετία και διατηρούνται «προκλητικά προνόμια για μία μειοψηφία 700 ατόμων», εκτιμά η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών (ΟΦΑΕ).

Η αντίδραση της ΟΦΑΕ ήρθε έπειτα από την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδη. Οι αυτοκινητιστές χαρακτηρίζουν ως «φωτογραφική» τη διάταξη και θεωρούν ότι έρχεται για να ικανοποιηθούν κομματικά συμφέροντα και συντεχνίες.

Οι ίδιοι επικαλούνται την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας –εκδόθηκε τον (Σεπτέμβριο του 2010- που προκρίνει το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, αλλά και της δεσμεύσεις της χώρας για απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων σε εφαρμογή του μνημονίου.

Ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και των πολιτικών κομμάτων, ώστε να σταματήσει «αυτό το θέατρο του παραλόγου», όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Από την πλευρά του, ο Μ. Βορίδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, υπεραμύνθηκε της ρύθμισης και διαβεβαίωσε ότι δεν κλείνει το επάγγελμα. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το επάγγελμα ανοίγει και επισημαίνει ότι όποιος θέλει να μπει στον συγκεκριμένο χώρο μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή καταβάλλοντας ένα παράβολο των 1.000 ευρώ.

Στην επίμαχη τροπολογία αντέδρασαν, επίσης, οι προκάτοχοι του σημερινού υπουργού Δ. Ρέππας και Γ. Ραγκούσης.