ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Η λύση είναι η επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Σκανδαλίδης: Η λύση είναι η επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ

«Επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη λύση», δηλώνει στο «Καρφί» ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Σκανδαλίδης, και συμπληρώνει: «όλα από μηδενική βάση». Την ίδια στιγμή, σε άλλη συνέντευξη, στην Ισοτιμία, ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε ότι "το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος οφείλουν να κάνουν πράξη μια προοδευτική κυβέρνηση".

"Μετά τις εκλογές, να το ιδρύσουμε από την αρχή. Το συνέδριο, που πιστεύω ότι πρέπει να οργανώσουμε το φθινόπωρο, πρέπει να είναι ιδρυτικό. Όλα από μηδενική βάση. Όλα στο τραπέζι. Θέματα ιδεολογίας, εθνικής στρατηγικής, πολιτικής γραμμής, ανασυγκρότησης του κόμματος", δηλώνει στο Καρφί ο Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

"Και όχι με άνωθεν ντιρεκτίβες, αλλά με έναν ανοιχτό, ουσιαστικό διάλογο που εγκαθίστανται με τη νέα συλλογικότητα από τώρα στο εσωτερικό της παράταξης. Είναι η ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης το καθοριστικό στοίχημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο", συνεχίζει ο υπουργός.

"Συνεργασία με τη ΝΔ είναι εφικτή μόνο κάτω από συνθήκες προγραμματικής σύ-γκλισης και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Σ' αυτή την περίπτωση προφανώς θα υπάρξει και πρωθυπουργός κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης. Όλα τα άλλα ας τα δούμε τη Δευτέρα μετά τις εκλογές", απάντησε ο κ. Σκανδαλίδης, σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου της Ισοτιμίας.

"Το να παραμείνει κάποιος στην πολιτική ή να αποχωρήσει είναι εντελώς προσωπική του υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν έχει πλούσια δια¬δρομή και πολλά χρόνια προσφοράς. Σε ό,τι με αφορά, έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είμαι παντρεμένος με την καρέκλα της εξουσίας. Όσο έχω ιδέες, μπορώ και παρακολουθώ την εποχή μου, διατυπώνω προτάσεις και υλοποιώ προοδευτικές πολιτικές θα είμαι παρών και μάχιμος", είπε, τέλος, στην συνέντευξή του στην Ισοτιμία ο υπουργός Γεωργίας, αναφερόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισαν να μην ζητήσουν την επανεκλογή τους.