ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Υποκρισία του κ. Τσίπρα - Η κυβέρνηση έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας

Οικονόμου Τσίπρας γυναικοκτονίες
Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την νέα κατάθεση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα.

Μόνο που την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό.

Επιπλέον με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψη της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ η 38χρονη κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)

Κρούσματα σήμερα: 6.677 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 104 θάνατοι και 657 διασωληνωμένοι