ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: Να κάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης να ανατείλει ξανά

Ανδρουλάκης Ηράκλειο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στο Ηράκλειο.
INTIME

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στη γενέτειρα του, στο Ηράκλειο.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε το βράδυ της Τρίτη στη γενέτειρά του το Ηράκλειο, παρουσία πλήθους φίλων και ψηφοφόρων του κινήματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη ευκαιρία που έδωσε η πανδημία στη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο για «ένα ψεύτικο διπολισμό στη χώρα μας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κάλεσε τους πολίτες της κεντροαριστεράς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου ώστε «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη», όπως είπε, «να αλλάξει σελίδα».

«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη είναι η πραγματική εναλλακτική για ένα λαό που επιθυμεί κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», σημείωσε. Μάλιστα, ανέφερε ότι «Αλληλεγγύη σημαίνει όταν υπάρχουν κλιμακούμενες ανισότητες να παρεμβαίνει το κράτος, η Ευρώπη και να δίνει κονδύλια για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «Μας έλεγαν κάποιοι πως δεν υπάρχουν πια ιδέες, είμαστε στην εποχή των άριστων, δεν υπάρχουν προσανατολισμοί. Μας έλεγαν, δε μπορεί να φορολογηθεί ο μεγάλος πλούτος, αλλά στους G7 πάρθηκε η απόφαση αυτό να αρχίσει σιγά σιγά. Όλα αυτά είναι προϊόν της σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας μας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι αυτά που προέχουν για τη δημοκρατική παράταξη είναι η ανανέωση, η ενότητα, η αυτονομία και η προοπτική, ενώ έκανε λόγο για «Μια πατριωτική πολιτική, μια πολιτική του πατριωτικού ρεαλισμού που δε μπορεί ένα εκπονήσει ο όμηρος της Ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ κ. Μητσοτάκης, αλλά ούτε και ο κ. Τσίπρας».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο στοίχημα της ανανέωσης για το ΚΙΝΑΛ της νέας εποχής ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των νέων νοοτροπιών, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή του είναι να εργαστεί για ένα κόμμα ανοιχτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, με αξιοκρατική ψηφοδέλτια.

Επιπλέον, τόνισε ότι «Στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε νόημα στην Παράταξη που εμφύσησε αέρα Δημοκρατίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης στην πατρίδα μας το 1981» και πρόσθεσε ότι «Έχω μια ιστορική ευθύνη να φτιάξω ένα δεσμό με την παράταξη και την κοινωνία αυτούς που έμειναν αλλά και αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό».

Απευθυνόμενος στη λαϊκή βάση του κινήματος ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για βαριά κληρονομιά και ιστορική ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης, την οποία όπως τόνισε οραματίζεται πολιτικά αυτόνομη.

«Ελάτε» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση «να ξανακάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης να ανατείλει ξανά. Αυτή είναι η προσωπική μου αγωνία και σας καλώ όλους μαζί να αλλάξουμε πορεία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους κρεμασμένη

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»