ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο παρέμβαση του Newsbomb.gr για εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Όχι στην παλινόρθωση του καταστροφικού χθες

εκλογες ΚΙΝΑΛ Λοβέρδος - Παπανδρέου
Θυμόμαστε πολύ καλά το τι συνέβη σε τούτο τον τόπο. Και είμαστε σίγουροι ότι θυμούνται και τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΕΛΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Κάθε εκλογική αναμέτρηση, είτε αφορά σε εθνικές, ευρωπαϊκές, αυτοδιοικητικές, εσωκομματικές κάλπες, είτε ακόμα και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και εξωραϊστικούς συλλόγους, αποτελούν γιορτή για τη Δημοκρατία.

Αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις είναι οι πολίτες και κανένας άλλος. Ωστόσο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που σέβονται τους αναγνώστες τους και τον εαυτό τους, οφείλουν να καταθέτουν την άποψη τους στα μεγάλα γεγονότα.

Όχι για να επηρεάσουν καταστάσεις, αλλά για να είναι ξεκάθαρα με τους ανθρώπους που καθημερινά τα εμπιστεύονται. Και οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ αποτελούν ένα τέτοιο γεγονός.

Εκείνοι που θα αποφασίσουν για το μέλλον του κόμματος που ίδρυσε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, είναι τα μέλη και οι φίλοι του που θα προσέλθουν στις κάλπες. Οι υπόλοιποι, απλώς συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο.

Ποιο είναι, όμως, το πραγματικό διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης; Το ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες που θα λάβουν μέρος, είναι το αν θα πρέπει η παράταξη να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με την ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες ή αν θα γίνει ανακύκλωση των ίδιων, αποτυχημένων «υλικών».

Διότι μία πιθανή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου ή του Ανδρέα Λοβέρδου, θα είναι επί της ουσίας η επιβράβευση των προσώπων και των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε μία δεκαετή κρίση, από την οποία αδυνατεί να συνέλθει ακόμα και σήμερα.

Όχι, λοιπόν, δεν μπορεί ούτε η παράταξη, αλλά ούτε και η χώρα να προχωρήσουν με τη παλινόρθωση του χθες που οδήγησε στη καταστροφή. Ο Παπανδρέου δεν δικαιούται δεύτερης ευκαιρίας. Έχασε το ραντεβού του με την ιστορία εκείνο το πρωινό του Μαΐου, του 2010, στο Καστελόριζο. Θα είναι για πάντα ο πρωθυπουργός του Μνημονίου.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Το παρελθόν του είναι γραμμένο με μελανά γράμματα στη πολιτική ζωή του τόπου. Ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε όλες τις «επικίνδυνες» αποστολές για λογαριασμό των δανειστών στα υπουργείο Υγείας και Εργασίας – στους πυλώνες του κράτους πρόνοιας. Και όχι μόνο…

Το ότι οι κυβερνήσεις που τους διαδέχθηκαν συνέχισαν τις πολιτικές των μνημονίων, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δικαιώνονται. Αντίθετα, χρεώνονται ξεκάθαρα το ότι ανέβασαν τη χώρα στις επικίνδυνες αυτές «ράγες», από τις οποίες είδε και έπαθε για να κατέβει.

Τα γεγονότα είναι πολύ πρόσφατα για να τα ξεχάσουμε. Θυμόμαστε πολύ καλά το τι συνέβη σε τούτο τον τόπο. Και είμαστε σίγουροι ότι θυμούνται και τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με την εξαφάνιση επιχειρηματία στου Ζωγράφου - Του έστησαν παγίδα μέσα σε γκαράζ

Τρίτη δόση: Στους τρεις μήνες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον – Τα σενάρια για επέκταση υποχρεωτικότητας

Κύκλωμα αστυνομικών: Η άγνωστη ιστορία του «επιχειρηματία» που έχασε την ταυτότητά του